Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nytt kryddat brännvin anpassat till havets läckerheter - O.P. Anderson Klar med smak av dillfrö och citronskal lanseras i Sverige

Första veckan i april lanseras den ekologiska O.P. Anderson Klar, det senaste tillskottet till O.P. Anderson-familjen. Med sin friska smak av dillfrön och citron är O.P. Anderson Klar en perfekt smakmatch till fisk och skaldjur och blir ett nytt inslag på sommarens fester och måltider.

O.P. Anderson är Sveriges äldsta och mest exporterade akvavit. Nu får Sverige en ny medlem till i familjen – O.P. Anderson Klar, som tidigare har lanserats med stor framgång i Danmark och nu
introduceras på den svenska marknaden. Med sin fulländade smakmatch till fisk och skaldjur knyter O.P. Klar an till sitt ursprung från Västkusten där spritfabrikör Carl August Anderson lanserade O.P. Anderson i Göteborg år 1891.

O.P. Klar är en fyllig akvavit med toner av dillfrön och citronskal över en grund av klassisk ekfatslagrad O.P. Anderson-kryddning med kummin, anis och fänkål. Likt originalet är O.P. Klar
framställd på noggrant utvalda ekologiska kryddor och vete. Namnet O.P. Klar kommer från att produkten är klar i färgen till skillnad från den traditionella O.P. Anderson.

– O.P. Klar är en akvavit som vi har tagit fram för att fungera som en smakförhöjare till läckerheter från hav och sjö. Den passar utmärkt till såväl naturella skaldjur och löjrom som till grillad fisk och tillagade fiskrätter. För bästa smakupplevelse rekommenderar jag att servera O.P. Klar kylskåpstempererad och kom ihåg att smutta på snapsen till maten, inte svepa den! O.P. Klar är även ett perfekt komplement till den traditionella O.P. Anderson på midsommarbordet eller till kräftorna, berättar kryddmästare Jonas Odland.

Med sin pigga citruston och milda dillsmak passar O.P. Klar även den som vanligtvis inte brukar dricka akvavit. Kryddmästare Jonas Odland rekommenderar fler om att utforska de smakupplevelser som uppstår när akvavit kombineras med olika sorters mat:

– O.P. Anderson Klar har tydliga inslag av dill som gör att den passar bra till all mat som är kryddad med dill eller där man kan tänka sig att lägga en dillkvist på toppen. Prova även att avnjuta O.P. Klar på ett annorlunda sätt tillsammans med ett ostron med några droppar citron på. Det gör att smakerna av hav och citron förhöjs på ett fantastiskt sätt, fortsätter Jonas Odland.

O.P. Anderson Klar är skapad av kryddmästare Jonas Odland och finns till försäljning från och med den 1 april i Systembolagets beställningssortiment. En flaska om 700 ml kostar 261 kr och artikelnumret är 86262-01.

 

För mer information vänligen kontakta:

Fredrik Hjert, Brand Manager, Altia Sweden, tel: 0703-01 66 94, fredrik.hjert@altiacorporation.com Jonas Odland, Kryddmästare, Altia Sweden, e-post: jonas.odland@altiacorporation.com
Cecilia Gavatin, Jung Relations, tel: 070-953 12 32, cecilia.gavatin@jungrelations.com

 

 


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Altia Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Altia Plc i Finland. Altia Plc är ett företag som producerar, distribuerar, marknadsför och säljer alkoholhaltiga drycker i Norden och de baltiska länderna. Altia Plc:s egna varumärken inkluderar bl.a. Blossa, Grönstedts, Koskenkorva, O.P. Anderson, Explorer och Chill Out. Företaget representerar också andra internationella kvalitetsvarumärken från hela världen.  www.altiacorporation.com

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden