Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

PRIMA Julsnaps 2013 - Gamla anor möter något nytt och oväntat

För 20:e året i rad lanseras den populära julsnapsen. Kryddmästare Jonas Odland har i år skapat en julsnaps med en klassisk akvavitkryddning kompletterad med överraskande inslag av olika citrussorter avrundad med sherry och russin. PRIMA Julsnaps 2013 är frisk och aromatisk i sin smak och framtagen för att passa de många rätterna på julbordet.

PRIMA Julsnaps firar 20-års jubileum med ett recept som inspirerats både av anrika recept och av nya och oväntade kryddningar. Årets snaps har ett mångfacetterat smakregister med en klassisk akvavitkryddning av kummin, anis och fänkål som grund följt av ett tydligt karaktärsdrag av citrus från pomeransskal, citronskal och apelsinblommor där de senare höjer komplexiteten på smakregistret. Slutligen är årets upplaga avrundad med russin och sherry för att addera en mjuk och len fyllighet.

– Årets julsnaps är lätt att tycka om, oavsett om du är en rutinerad snapsdrickare eller novis på området. Den har en traditionell bas med spännande inslag av citrus i form av bland annat apelsinblommor, en ingrediens som traditionellt inte har använts för att krydda snaps, säger kryddmästare Jonas Odland.


En kombination av anor och något nyskapande

Julen är en av de största snapshögtiderna och ett tillfälle då snapsen helst ska matcha så många rätter som möjligt på julbordet, vilket är en utmaning. För att skapa något nytt och oväntat har kryddmästaren Jonas Odland grävt både i gamla recept och hämtat inspiration från nytänkande bartenders. Årets julsnaps innehåller till exempel både pomeransskal, vilket är en av de allra äldsta snapskryddorna och kom till Norden redan under 1700-talet, samt apelsinblommor som är något helt nytt i snapssammanhang.  

Den klassiska akvavitbasen gör snapsen perfekt till sill och lagrad ost. Citrustonerna förhöjer smakerna på såväl lax som skinka, revbensspjäll och det småvarma. Inslagen av citrus och russin förhöjer även julens sötsaker som knäck, choklad och kola.


Snapsen på återtåg

Jonas Odland har varit med i skapandet av 19 av de 20 julsnapsarna och tycker sig kunna se en trend under de senare åren.

– Jag har noterat att allt fler är nyfikna på snaps, till vilka rätter olika snapsar passar och hur olika sorter kan komplettera och förhöja smaken på maten. Det finns helt klar ett allt större intresse för snaps och allt fler är intresserade av snapsens smak i sig. Utvecklingen går från att dricka snaps
enbart av tradition till att också dricka den som den fantastiska smakförhöjare den faktiskt är.


PRIMA Julsnaps 2013 produceras i en begränsad upplaga och finns till försäljning från och med 1
oktober i Systembolagets beställningssortiment. En flaska om 500 ml kostar 206 kr och artikelnumret är 86328.

 

För mer information om PRIMA, vänligen kontakta:

Jonas Odland, Altia Sweden AB, e-post: jonas.odland@altiacorporation.com
My Morinder, Jung, tel: 0704-98 14 62, e-post: my.morinder@jungrelations.com

 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Altia Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Altia Plc i Finland. Altia Plc är ett företag som producerar, distribuerar, marknadsför och säljer alkoholhaltiga drycker i Norden och de baltiska länderna. Altia Plc:s egna varumärken inkluderar bl.a. Blossa, Grönstedts, Koskenkorva, O.P. Anderson, Explorer och Chill Out. Företaget representerar också andra internationella kvalitetsvarumärken från hela världen.  www.altiacorporation.com

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden

Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden