Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​True Colours och Regnbågsfonden främjar hbtq-rättigheter internationellt

I flera länder förföljs de som kämpar för hbtq-rättigheter och många utsätts för livsfara. Genom att samarbeta med Regnbågsfonden bidrar varumärket True Colours till att uppmärksamma fondens arbete och stödjer den genom att donera pengar.

Under 2018 donerade True Colours en miljon kronor till Regnbågsfonden och det långsiktiga samarbetet fortsätter. Regnbågsfonden ger stöd till människor som främjar hbtq-rättigheter utanför Västeuropa. Dessutom förmedlas resurser till akuta insatser, som när människor hotats till livet på grund av sin sexuella läggning.

Uppskattat med varumärke som tar ställning

Altia förstod värdet i att bygga ett varumärke som tar ställning på allvar i en angelägen fråga och bidrar ekonomiskt för en långsiktig samhällsförbättring. Regnbågsfonden kändes dessutom som rätt aktör för Altia att stödja.

Regnbågsfondens mål

I fondens styrelse sitter bland andra Jonas Gardell och Kajsa Bergqvist. Regnbågsfonden samlar in pengar till projekt i samarbete med organisationer som har aktuell kunskap om mänskliga rättigheter kopplade till hbtq-frågor i olika regioner i världen, som exempelvis Civil Rights Defenders och Rainbow House.

Anledningen till att Regnbågsfonden bildades var att ge stöd till hbtq-personer runt om i världen som lever under väldigt svåra förhållanden. Även om det finns problem i Sverige, menar Jon Voss som är ordförande i Regnbågsfonden, att klimatet för hbtq-frågorna ändå är betydligt bättre hos oss jämfört med många andra länder.

Färgglad och meningsfull flaska

True Colours läckert färgglada flaska sticker ut i mängden och skapar en positiv uppmärksamhet. Att True Colours dessutom har fått bronsmedalj i DWWA (Decanter World Wide Awards) är ytterligare ett bevis på att cavan både smakar gott och gör gott.

̶  Flaskans design är jättefin och syns eftersom folk känner igen regnbågsfärgerna och vad de står för. Tidigare har det gjorts flera försök att regnbågsmärka viner, men det var först med True Colours som det kändes rätt, eftersom det inte bara handlar om att använda symboliken, utan att varumärket också ger något tillbaka till hbtq-världen genom att stödja oss ekonomiskt, säger Jon Voss.

Framgångar och motgångar

De senaste 20 åren har människor runt om i världen i allt större utsträckning vågat stå upp för hbtq-rättigheter. Men de allra senaste åren har det i många länder blivit allt fler bakslag i de här frågorna och insatserna har därmed spridits till allt fler kontinenter. Fram tills nu har Regnbågsfonden gett stöd i Ryssland, Irak, Uganda, Sydafrika och Costa Rica. Samarbetet mellan True Colours och Regnbågsfonden fortsätter.

För mer information, vänligen kontakta:

Ewa Wirström, Marketing Director Wine
070 - 714 18 20
ewa.wirstrom@altiacorporation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden