Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

True Colours Cava Winter Edition - Camilla Thulin tillbaka som designer.

Camilla Thulin upprepar nu succén från i somras, då hon gästdesignade True Colours flaska, med en ny, vintergnistrande variant i begränsad upplaga – även denna gång i samarbete med Regnbågsfonden. För att passa årstiden har det tidigare vackert blommiga mönstret ersatts av vintergrönska och gnistrande juveler, inspirerade av regnbågen.

True Colours Cava har belönats med ett av vinvärldens mest prestigefyllda priser då den kammade hem brons i Decanter Competition förra året. För varje såld flaska går en krona till Regnbågsfonden och hittills har samarbetet, som inleddes 2017, inbringat över 2,2 MSEK till Regnbågsfondens verksamhet.

Kläddesignern och kostymören Camilla Thulin har sedan många årtionden starka band till HBTQ-rörelsen, bland annat har hon skapat scenkostymerna till det ikoniska bandet Army of Lovers.

– Jag är väldigt glad att samarbetet mellan True Colours Cava och Regnbågsfonden går så bra och bidrar gärna med min design. Regnbågsfonden gör ett viktigt jobb genom att hjälpa utsatta HBTQ-personer runtom i världen. Dessutom gillar jag innehållet i flaskan, som är en cava av hög kvalitét. Det är alltid trevligt att förena nytta med nöje, säger Camilla Thulin.


True Colours Cava har en medelstor doft med inslag av citrus, mineral och röda äpplen med viss nötighet. Moussen är behaglig och smaken är torr med inslag av citrus, mineral, nötter och röda äpplen. Vinet passar utmärkt som apéritif eller till fisk och skaldjur.

Cava är en beteckning för ett spanskt vin enligt den traditionella metoden, det vill säga med en andra jäsning på flaska och kan komma från ett antal godkända områden. Störst produktion finns i Penedès, och övriga områden är Rioja, Utiel-Requena, Ribera del Guadiana och Cariñena. Normalt används spanska druvsorter men också klassiska champagnedruvor som Chardonnay och Pinot Noir. Efter den andra jäsningen måste vinet lagras med jästfällningen i minst 9 månader, men vad gäller True Colours har den lagrats minst 14 månader. Vinet är en Brut och har en restsötma på 12 gram/liter.

Produktinformation:
True Colours Cava
Artikelnr: 78045
Pris: 99 kr
Volym: 750 ml
Ursprung: Spanien, Penedès, DO Cava
Alkoholhalt: 12 %
Druvor: Parellada 41 %, Xarel lo 27 %, Macabeo 23 %, Chardonnay 9 %

Vill du läsa mer om Regnbågsfonden kan du göra det här.

För mer information, vänligen kontakta:
Nina Olsson, PR-byrån Mafioso
nina@mafioso.se
070-310 41 18

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden