Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Ikoniska dragartisten Miss Inga tar över True Colours Cava.

I dagarna är det återigen dags för lansering av True Colours Cava i en ny begränsad upplaga. Denna gång är flaskan designad i samarbete med Miss Inga, en av Sveriges mest kända dragqueens. Och som alltid går en del av intäkterna till Regnbågsfonden.

Miss Inga, eller Martin Johansson som han heter till vardags, är en av Sveriges mest ikoniska dragqueens. I över 25 år har han showat och underhållit – i vått och torrt och ibland under hot, med fara för sitt eget liv - som sitt glamourösa och kaxiga alter ego. Nu tar han över stafettpinnen från Camilla Thulin, vars klänning han bär på bilden, och står för designen för sommarens limiterade upplaga av den prisbelönta cavan True Colours.

- För varje såld flaska av True Colours går en krona till Regnbågsfonden, som gör ett otroligt viktigt jobb med att hjälpa utsatta HBTQ-personer. Ofta i länder som inte kommit lika långt som Sverige, säger Martin.

Sedan lanseringen 2017 har försäljningen av True Colours Cava genererat totalt 2,3 MSEK till Regnbågsfonden. Martin/Miss Inga berättar att han blev djupt hedrad och mycket glad av att få frågan om han ville designa årets True Colours-flaska och att inspirationen flödade.

- Att det blev just ormskinnsmönster beror på flera olika saker. Dels ömsar ormar skinn – något jag själv gör på nästan daglig basis när jag pendlar mellan att vara Martin och Miss Inga. Dessutom är det en process som många som kommer ut upplever att de genomgår. Ormskinn är också en gammal klassiker i dragbranschen. Vi dragqueens älskar glammiga mönster som leopard och orm.


Miss Inga är sedan många år tillbaka hett efterfrågad som dragartist på Sveriges stora scener, creative director och driver dessutom den mångfaldigt prisbelönta nattklubben Backdoor, som just nu håller stängt på grund av coronapandemin. Men Martin/Miss Ingas liv har inte alltid varit en dans på rosor.

- I Sverige har attityden förändrats mycket sen jag själv började uppträda som Miss Inga. Jag har tidigare upplevt mycket hot och glåpord och har ibland varit rädd att vistas utomhus klädd som Miss Inga. Men idag är det bättre, mycket tack vare organisationer som Regnbågsfonden. Jag är stolt att få delta i deras arbete.

True Colours är en högkvalitativ cava som belönats med bronspris i Decanter Competition, ett av vinvärldens mest prestigefyllda priser.

- Ytan är superviktig men innehållet räknas så klart också. True Colours är en supergod cava som jag gärna fyller mitt eget glas med. I sommar kommer jag göra som många andra och dricka bubbel på min balkong. Naturligtvis iklädd någon snygg trasa och stilettklackar!

True Colours Cava har en medelstor doft med inslag av citrus, mineral och röda äpplen med viss nötighet. Moussen är behaglig och smaken är torr med trevliga inslag av citrus, mineral, nötter och röda äpplen.

True Colours Cava finns i Systembolagets ordinarie sortiment.

True Colours Cava
Artikelnr: 78045
Pris: 99 kr
Volym: 750 ml
Ursprung: Spanien, Penedès, DO Cava
Alkoholhalt: 12 %

Om Regnbågsfonden
Stiftelsen Regnbågsfondens ändamål är att finansiellt hjälpa HBTQ-organisationer i hela världen, men även enskilda personer och då företrädesvis i länder där regnbågspersoner förföljs och trakasseras av myndigheter, polis och religiösa institutioner. Stiftelsen Regnbågsfonden drivs idag av Jonas Gardell, Jon Voss och Arto Winter, Fredrik Robertsson och Kajsa Bergqvist.

För mer information, vänligen kontakta:
Dominika Peczynski på Mafioso PR via mail dominika@mafioso.se eller telefon 072-2311181.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden