Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

True Colours Cava: Njut prisbelönt cava under hela året

True Colours Cava har sedan den lanserades i februari 2017 blivit mycket populär, inte bara för de värderingar som den symboliserar, utan också för den goda smakens skull. Tidigare i år fick True Colours internationellt erkännande som kvalitetscava då den erhöll en bronsmedalj i den internationella välrenommerade vintidningen Decanters World Wine Award (DWWA). DWWA är världens största och mest inflytelserika vintävling där vinerna bedöms av namnkunniga vinexperter från hela världen.

True Colours lanserades med syfte att stötta HBTQ-rörelsen. En del av intäkterna går till Stiftelsen Regnbågsfonden och deras arbete för mänskliga rättigheter. Stiftelsen hjälper såväl HBTQ-organisationer som enskilda HBTQ-personer runt om i världen med ekonomiskt bistånd så att de kan hjälpa dem som är utsatta och förföljda på grund av sin sexuella läggning.

Mousserande viner ökar år från år i popularitet hos svenskarna. Det är inte längre ett vin som enbart förknippas med högtidsdagar och festliga tillfällen. Allt fler dricker bubbel vid andra tillfällen eller som måltidsdryck i stället för till exempel rött eller vitt vin.

– Cava är för många förknippat med sommar och sol. Och visst är det läskande med bubbel i glaset en varm sommardag. Men jag och många andra tycker att den är minst lika gott framför en värmande brasa när det är kallt ute. Att den passar utmärkt året om vill vi betona genom att under vinterhalvåret ge True Colours-flaskan en mer vintrig känsla, säger Malena Sigvardsson, Brand Manager, Altia Sweden.

Vinterutgåvan av True Colours Cava har samma innehåll som tidigare, den som vann bronsmedalj i DWWA. Smaken är frisk och fruktig med inslag av citrus, mineral och röda äpplen samt en viss nötighet i eftersmaken. Cava är ett spanskt mousserande vin och passar ypperligt till smårätter som vi associerar med Spanien såsom charkuterier, ostar och andra tapas. Den är också god till skaldjursrätter, till varma och kalla förrätter och till friska desserter.

True Colours Cava finns i Systembolagets ordinarie sortiment med artikelnr: 78045 och kostar 99 kronor för 750 ml.

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden