Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Klassikern Prima Svenska Nubbar i ny sval kostym – Nytt sätt att servera snaps till midsommar med multifunktionellt snapstråg

Midsommar – tillika vår största snapshögtid – är snart här. Lagom till dess och sommarens alla snapstillfällen lanseras en limited edition av Prima Svenska Nubbar. De klassiska nubbarna kommer i en helt ny förpackning; ett snapstråg som fungerar som en kombinerad kylare och serveringsbricka för tillbehör.

Snart nalkas midsommar, en älskad svensk högtid. En sval nubbe är för många ett måste på midsommarbordet och en traditionsenlig smakförhöjare till sill, ost och färskpotatis. Det kan dock vara en utmaning att få till den optimala serveringstemperaturen. Är snapsen för varm, eller för den delen iskyld, så kommer den helt enkelt inte till sin rätt. För att avhjälpa detta problem lanseras nu Prima Svenska Nubbar i ett nytt innovativt snapstråg med bland annat O.P. Anderson, Skåne Akvavit och Hallands Fläder. I snapstråget ingår de tio klassiska Svenska Nubbarna, en istärningspåse och ett praktiskt lock som fungerar utmärkt som skärbräda eller serveringsbricka.

– Tråget är ett dekorativt inslag på midsommarbordet med sin retroinspirerade design i form av teakbrickan. Tråget är dessutom mycket funktionellt eftersom istärningspåsen och tråget gör detmöjligt att blanda isbitar och flaskor så att snapsen kyls lagom mycket. Snapstråget är även en praktisk följeslagare till sommarens utflykter och picknickar då tråget utgör ett skyddande hölje och dess lock passar perfekt för att servera munsbitar på eller använda för att skära upp en bit ost eller ett knippe gräslök på, berättar Anna Möller, Senior Brand Manager på Altia.

Snapsarna som ingår i Prima Svenska Nubbar har sina anor från 1800- och tidigt 1900-tal och är ett urval av snapsar med ursprung från olika landskap runt om i Sverige. Prima Svenska Nubbar har ett smakspann från friskt och fruktigt till kryddigt och kraftfullt och innehåller tio snapsar:O.P. Anderson, Skåne Akvavit, Gammal Norrlands Akvavit, Hallands Fläder, Herrgårds Aquavit, Läckö Slottsaquavit, Örtagårds Brännvin, Östgöta Sädes Brännvin, Rånäs Brännvin och Bäska Droppar.

För mer information om den svenska snapskulturen och Prima Svenska Nubbar, besök: http://www.svenskasnapsar.se/sortiment

Svenska Nubbar kostar 221 kr och har artikelnummer 180 på Systembolaget.


För mer information, vänligen kontakta:
Anna Möller, Altia Sweden tel: 0703-05 85 40, e-post: anna.moller@altiacorporation.com
My Morinder, Jung, Relations tel: 0704 –98 14 62 , e-post: my.morinder@jungrelations.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Altia Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Altia Plc i Finland. Altia Plc är ett företag som producerar, distribuerar, marknadsför och säljer alkoholhaltiga drycker i Norden och de baltiska länderna. Altia Plc:s egna varumärken inkluderar bl.a. Blossa, Grönstedts, Koskenkorva, O.P. Anderson, Explorer och Chill Out. Företaget representerar också andra internationella kvalitetsvarumärken från hela världen.  www.altiacorporation.com

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

Relaterat innehåll

PRIMA Svensk Aquavit och Brännvin påbörjar kulturresa – Jacob Felländer gestaltar första upplagan

Inför julen 2015 lanseras PRIMA Edition Aquavit, en helt ny produkt som varje år kommer att byta skepnad. Den första utgåvan har skapats i samarbete med Fotografiska och fotografen Jacob Felländer. Smaken på PRIMA Edition Aquavit har tagits fram med inspiration från historien som bor i väggarna på det mer än hundra år gamla tullhuset som Fotografiska huserar i.

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden

Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden