Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Altia och Unimedic startar produktion av svensk akvavit och kryddat brännvin i Sundsvall

Altia Plc och Unimedic AB har slutit ett långsiktigt avtal avseende tillverkning av svensk akvavit och kryddat brännvin. Altia och Unimedic investerar i ny produktionsutrustning och en ny produktionsanläggning. Produktionsprocessen inkluderar kryddestillation, kryddextraktion, blandning och lagring av svensk akvavit och kryddat brännvin. Destilleriet byggs i Matfors, Sundsvall.

Avtalet avser Altias svenska akvaviter och kryddade brännvin: O.P Anderson, Skåne Akvavit, Hallands Fläder, Bäska Droppar, Gammal Norrlands Akvavit, Östgöta Sädesbrännvin, Läckö Slottsaquavit, Herrgårds Aquavit, Rånäs Brännvin, Nyköpingsbrännvin, Svartvinbärsbrännvin, Örtagårdsbrännvin och Prima Julsnaps.

I Unimedic har Altia en kompetent partner och genom samarbetet säkerställs en fortsatt svensk tillverkning. Bygget av destilleriet i Matfors utanför Sundsvall har påbörjats och beräknas stå färdigt för produktion i början av 2017. Anläggningen kommer vara certifierad för ekologisk produktion.

Unimedic har lång erfarenhet och expertis inom tillverkning, utveckling, distribution, försäljning och marknadsföring av läkemedel och medicintekniska produkter. Företaget grundades 1992 och är baserat i Matfors.

Altia är ett marknadsledande vin- och spritföretag som jobbar med högkvalitativa varumärken i Norden och i de baltiska länderna. Altia producerar, marknadsför, säljer, importerar och exporterar alkoholhaltiga drycker.

Ytterligare information:

Anna Möller, Marketing Director Altia Sweden
M +46 (0)703 058 540
P +46 (0)8 598 110 00
anna.moller@altiacorporation.com

Staffan Nordensson, COO CDMO Unimedic
M +46 (0)70 6634442
P + 46 (0)60 553209
staffan.nordensson@unimedic.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden

Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden