Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Prima lanserar ny julakvavit - önskar alla snapsälskare en akvavit jul

Med milsvid utsikt över Siljan ligger Tällberg. Här har Prima funnit inspiration till den första i en ny serie Julakvavit. Den allra första Prima Julakvavit har hämtat inspiration från en av de mest omtyckta julsnapsarna i Primas historia: Tällbergs Festbrännvin som lanserades år 2000.

Prima Julsnaps var länge ett älskat inslag på de svenska julborden. Till julen 2015 fick föregående års julsnaps (Prima Julsnaps 2014) en säsongslistning i Systembolagets sortiment vilket gjorde att årgångssnapsen inte lanserades 2015, till många samlares besvikelse. I år lanseras därför början på en ny jultradition: Prima Julakvavit.

- Prima Julakvavit kommer inför varje jul lanseras i ny skepnad och smak, inspirerad av orter och platser runtom i Sverige. För Prima är det en ära att både få förvalta och förnya den svenska dryckestraditionen, berättar Åsa Strömberg-Eng, Senior Brand Manager, Altia.

2016 års upplaga är inspirerad av en av Primas mest omtycka och efterfrågade julsnapsar någonsin – den som hette Tällbergs Festbrännvin. I år har Altias kryddmästare Jonas Odland återvänt till Tällberg i Dalarna och låtit röda nypon ge smak och färg åt den allra första Prima Julakvavit.

- Prima Julakavavit Tällberg 2016 har en kryddning av nypon som även ger drycken dess vackra röda färg. Tillsammans med ingefära och pomerans blir resultatet en kryddig och frisk akvavit som passar till julens alla smaker. De friska citrustonerna är en bra match till rätter från sjö och hav, såsom julbordets sill, eller till lagrad ost. Kryddningen av nypon lyfter smakerna i det varma på julbordet och pomeransen gifter sig fint med söta smaker, exempelvis choklad och kola, berättar Jonas Odland.

Prima Julakvavit Tällberg 2016 har en alkoholhalt på 38 procent och finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 november. Artikelnumret är 86847-02. Priset är 219 kr för 500 ml.

Om Prima Julakvavit

Prima Julakvavit kommer lanseras årligen inspirerad av nya orter och platser runtom i Sverige. Kryddningen av Prima Julakvavit Tällberg 2016 består av kummin, nypon, ingefära, pomerans, citron, anis och fänkål. Smaken beskrivs av Kryddmästare Jonas Odland som kumminkryddig, med en fyllig fruktighet från nypon som balanseras av friska citrustoner och ett litet pepprigt sting av ingefära.

Om Tällberg

Mitt emellan Leksand och Rättvik i Dalarna, belägen Intill Siljans sydöstra strand med milsvid utsikt över sjön, ligger byn Tällberg. Tällberg eller ”Thaellebaerghe”, som det gamla namnet från 1450 skrevs, betyder: ”Det tallbevuxna berget”. Den gamla medeltidsbyn har idag drygt 600 bofasta invånare. Med sina välbevarade trähus och vackra natur är Tällberg en mycket omtyckt destination för gäster från när och fjärran.

För ytterligare frågor kontakta Åsa Strömberg-Eng, Senior Brand Manager, Altia:

Asa.Stromberg.Eng@altiacorporation.com

För pressbilder, kontakta:

Anna-clara.zell@jungrelations.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden