Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Grönstedts XO Noël 2018 – utsökt till julens chokladpraliner

Nu lanseras traditionsenligt årets julcognac Grönstedts XO Noël 2018. Den årliga julcognacen har blivit synonymt med en tid när vi stannar upp, njuter i nuet och tillbringar tid med dem vi tycker om. Årets cognac passar med sin fruktiga, eleganta profil fint till julens alla sköna stunder och chokladpraliner.

Cognac är en dryck med lång tradition. Det började redan på 1500-talet i Frankrike, och i dag produceras all världens cognac i ett område i sydvästra Frankrike kring floden Charente. Reglerna kring produktionen är strikta för att garantera såväl kvalitet som ursprung. Sedan 1909 får den inte innehålla en enda droppe sprit tillverkad utanför detta område, vars storlek är jämförbar med en fjärdedel av Skåne. Länge förknippades drycken med kupa och ciggarrökande män i tweed sittandes i nedsjunkna läderfåtöljer. Men den tiden är förbi.

Idag har de bärnstensfärgade dropparna anammats av den moderna människan, den som gärna stannar upp och reflekterar och följer sin övertygelse att ägna sig åt sådant som känns meningsfullt och som hen tror på och brinner för. När man njuter av cognac stannar man automatiskt upp och blir mer närvarande i nuet.

Cognacen serveras inte längre nödvändigtvis i de traditionsenliga kuporna, utan hälls gärna upp i mindre dricksglas eller vad som finns till hands. Dryckens komplexa smak fyller kroppen med värme och välbehag och får oss att känna oss väl till mods både när vi stannar upp och njuter av saker vi tycker om samt vid festliga, fartfyllda tillfällen i goda vänners lag.

– Den anrika drycken är nu populärare än någonsin. Många njuter numera av sin cognac till fest eller tar med dem på utflykten i skärgården, i skogen eller på fjället – tillfällen där tiden inte spelar någon roll, när det som finns där, just då, är det som känns viktigt, säger Sanna Sundin, Brand Manager, Altia Sweden.

Julcognacen passar fint till alla sötsaker som finns runt jul och nyår. Årets utgåva har en härlig, komplex smak av päron, apelsinchoklad och syltkaka och doftar ljuvligt av mazarin och pralin.

Linnéa Seidel, populär matbloggare och receptkreatör på folk o folk, har skapat ett recept på tryfflar där Grönstedts XO Noël 2018 är en av ingredienserna.

– I tryfflarna har jag använt riktigt mörk choklad av god kvalitet, en ingrediens som jag tycker har en anknytning till cognacens franska ursprung. För att få en lite mjukare och rundare smak tillsätter jag även nougat. Och så julcognacen, förstås, som inte bara passar som ingrediens i mina praliner – jag smuttar gärna på den till godsakerna också, berättar Linnéa.

Grönstedts förenar det franska hantverket och svensk historia. 1846 blandade Johan Daniel Grönstedt sin första flaska cognac i eget namn. I dag, över 170 år senare, är hans varumärke Sveriges mest sålda cognac. Lite roligt att känna till är att Johan Daniel Grönstedt även är upphovsman till Blossa glögg, en av våra andra traditionella svenska juldrycker.

Grönstedts XO Noël 2018 finns fr.o.m.  den 7 december i en begränsad upplaga om 3 600 flaskor. Priset ligger på 399 kr för 500 ml och artikelnumret är 40358.

För mer information, vänligen kontakta:

Sanna Sundin, Brand Manager Spirits
070 556 89 88
sanna.sundin@altiagroup.com 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden