Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Årets Nobelcognac är Grönstedts VO

En nästan lika stor tradition som att Nobelfesten årligen hålls i december i Gyllene salen, är att det serveras Grönstedts cognac som avec. Precis som många gånger tidigare fick även årets gäster njuta de ädla dropparna till kaffet.

– Samtidigt som de prominenta gästerna från hela världen lyssnade till vinnartalen hade de möjlighet att höja upplevelsen ytterligare. De kunde smutta på något av det bästa som finns, enligt mig. Kombinationen Grönstedts VO och kaffe är helt fantastisk, säger Sanna Sundin, Brand Manager Spirits, Altia.

Det finns de som anser att det ska serveras mer svenska drycker på Nobelfesten så att de långväga gästerna får njuta av lokala produkter. Och när hela världen har ögonen på festen, bör vi passa på att visa upp vad Sverige har att erbjuda. Med det i åtanke är Grönstedts cognac ett utmärkt val.

Den ädla drycken produceras visserligen inte längre i Sverige, men ursprunget finns här, i Gamla Stan i Stockholm. Redan 1846 blandade Johan Daniel Grönstedt sin första flaska cognac i eget namn. I dag är hans varumärke Sveriges mest sålda cognac.

Grönstedts förenar svensk historia och det franska hantverket. Varumärket skapades för över 170 år sedan och i dag produceras cognacen i sydvästra Frankrike. Reglerna kring produktionen är strikta för att garantera såväl kvalitet som ursprung och all världens cognac görs i dag i ett litet område kring floden Charente.

– Vi är mycket stolta och hedrade över att Nobelstiftelsen år efter år väljer Grönstedts till kaffet, tillägger Sanna Sundin.

I år föll valet på Grönstedts VO. En fyllig cognac med härlig balans mellan frukt och fatkaraktär. Den är knäckig med lång eftersmak som präglas av cederträ och crème brûlée samt en doft av rulltårta. En lysande kombination med kaffe.

Grönstedts VO finns i Systembolagets beställningssortiment och har artikelnummer 87538. Priset är 309 kronor för 500 ml.

För mer information, vänligen kontakta:

Sanna Sundin, Brand Manager Spirits
070 556 89 88
sanna.sundin@altiagroup.com

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden