Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • Årets nyheter från BLOSSA.

    Anrika Blossa släpper under hösten flera nya glöggvarianter – alltifrån mousserande dryck och äppelglögg spetsad med calvados, till flera alkoholfria alternativ. Blossa glögg har på 150 år gått från tillverkning i en källare i Gamla stan till att bli stort, välkänt och starkt förknippat med vinter och svenska traditioner. Bara i år släpper det omtyckta varumärket sex nya produkter.

  • ​Ord som värmer - Blossa släpper unik ordlista.

    Tillsammans med en språkforskare och en psykolog har Blossa utforskat hur olika ord påverkar människors kroppstemperatur positivt. Genom ett experiment upptäckte man skillnader mellan hur olika ord påverkade försökspersonernas temperatur och faktiskt gjorde dem varmare. Orden och meningarna har gemensamt bildat ett språk att använda under vintertiden för att sprida värme.

  • Vinhuset Pasquas nya kampanj bjuder på oväntade perspektiv.

    Även om Pasqua är ett anrikt vinhus med lång historia så har de alltid gått sin egen väg. Pasqua vill ge uttryck för den eleganta men samtidigt utmanande italienska stilen. Därför vill Pasqua också kommunicera på ett djärvt, oväntat och elegant sätt. Det är ur denna ambition som Pasquas nya kampanjkoncept: A Pasqua Perspective kommer.

  • ​Årets nyhet bland julsnapsarna – O.P. Anderson Petronella Julsnaps med smak av äpple och pomerans

    Den första november släpps årets utbud av julsnapsar på Systembolaget. Bland urvalet finns populära O.P. Anderson Julaquavit, den moderna klassikern Prima Julsnaps och årets nyhet – O.P. Anderson Petronella Julsnaps. Petronella Julsnaps är en snaps med smak av äpple och pomerans som precis som originalprodukten O.P. Anderson Petronella har en lägre alkoholhalt än de traditionella snapsarna.

  • ​Blossa lanserar mousserande dryck gjord för vinterns festligheter.

    Nu lanseras Blossa Sparkling & Spices - en bubblande dryck där glöggkryddor förenas med mousserande vin. Den passar utmärkt till minglet eller förrätten och som kontrast till vinterns varma dryckesalternativ. Drycken är fräsch och fruktig med toner av kanel, kardemumma och kryddnejlika som avslutas med en frisk ton av citrus.

  • O.P. Anderson lär amerikanska bartenders om hantverksmässigt tillverkad akvavit.

    Under det senaste decenniet har välgjorda cocktails fått ett otroligt uppsving, och för craft cocktails är få saker hetare just nu än akvavit – ofta som en direkt ersättare av gin. En anledning att ta med sig bartenders från världens för närvarande 32:a bästa bar ”Tjoget”, och åka ut i världen och missionera med en eventturné.
    O.P. Anderson Aquavit är en kryddig, hantverksmässigt skapad och fat

  • ​Aloha! Blossa 19 reser till Hawaii - Med smak av passionsfrukt och hibiskusblomma

    I år har Blossa färdats långväga för att hitta inspiration i ett tropiskt landskap bestående av frodiga berg, vackra sandstränder och höga palmer. I mitten av Stilla havet, bland ett knippe vulkanöar fann Blossa destinationen som inspirerade till årets smak - Hawaii. Årets glögg har smak av passionsfrukt och hibiskusblomma som avslutas med subtila toner av kaffe och kokos.

  • ​Grönstedts Le National 2019 är nominerad till Svenska Designpriset.

    För tredje året i rad har Grönstedts Le National nominerats till Svenska Designpriset. Det är den färgsprakande förpackningen – inspirerad av det surrealistiska uttrycket och nutidens anda – som uppmärksammas i den prestigefyllda tävlingen för formgivning och grafisk design.

  • ​Internationell barelit klar för Skandinaviens största gintävling i Höga Kusten.

    Den globala finalen av Hernö Gin Cocktail Awards går av stapeln i byn Dala i världsarvet Höga Kusten lördagen den 24 augusti. Vi välkomnar femton av världens bästa bartenders till Hernö Gin för att göra upp om vem som kan skapa årets bästa cocktail. Friluftsliv och landsbygdsidyll lockar barelit från nio länder.

Visa mer