Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Internationell barelit klar för Skandinaviens största gintävling i Höga Kusten.

Den globala finalen av Hernö Gin Cocktail Awards går av stapeln i byn Dala i världsarvet Höga Kusten lördagen den 24 augusti. Vi välkomnar femton av världens bästa bartenders till Hernö Gin för att göra upp om vem som kan skapa årets bästa cocktail. Friluftsliv och landsbygdsidyll lockar barelit från nio länder.

En världsunik cocktailtävling i hjärtat av världsarvet Höga Kusten där allt skapas på plats med det som finns i de norrländska skogarna. En storslagen naturupplevelse. Och ett möte med Hernö Gins grundare och Master Distiller Jon Hillgren. Det är vad som lockar bartenders från världens trendigaste barer att resa till Dala för att tävla med då ännu ej lanserade Hernö High Coast Terroir Gin 2019. Tävlingen sker på en utomhusscen med över 200 gäster. På plats finns också tre av Sveriges hetaste bartenders som tar över ginbaren.

– De tävlande är några av de bästa i världen och det är en stor ära att välkomna dem till Dala och Härnösand. Att de väljer att delta är ett bevis på den dignitet som både tävlingen och vårt varumärke har uppnått på kort tid, säger Jon Hillgren, VD och grundare av Hernö Gin.

Fyra finalister från Hong Kong och Danmark klara

Just nu pågår delfinaler i Sverige och ute i världen där bartenders kvalificerar sig till finalen genom att tolka sin bakgrund och hemmiljö med en cocktail. Två länder är klara och kommer att skicka namnkunniga talanger:

 • Ray Mak, Alibi Wine Dine Be Social, Hong Kong.
 • Nikita Makveev, Red Sugar på Kerry Hotel, Hong Kong.
 • Giano Chan, Bakehouse, Hong Kong.
 • Michael Olsson, K-bar, Köpenhamn.

 • Exotisk natur och det genuina Sverige lockar

  Det de tävlande möter i Höga Kusten är i många fall så långt ifrån deras bakgrund och hemmiljö det går att komma. Exotisk natur och det genuina Sverige utmanar och lockar stora talanger att delta.

  – Det unika med tävlingen är att finalisterna inte har möjlighet att förbereda sig. De får smaka det gin de ska tävla med för första gången kvällen innan och under tävlingsdagen får de själva finna ingredienser till sin cocktail ute i naturen, berättar Jon Hillgren.

  – Det normala vid en cocktailtävling är månader av förberedelser för att utveckla sin cocktail innan den till slut ska presenteras för en jury. När det gäller Hernö Gin Cocktail Awards handlar det om att läsa på om den svenska floran. Vinnaren 2017, Devender Kumar från Hong Kong, hade aldrig tidigare varit i en skog. Någonsin. Det säger en del om utmaningen. Och man ska inte underskatta prestationen i att skapa sin cocktail inför flera hundra personer efter en heldagsvandring, avslutar Johan Wester, projektledare för Hernö Gin Cocktail Awards. 

  Film från Hernö Gin Cocktail Awards 2018: https://vimeo.com/291073125

  För anmälan att vara på plats som press eller för mer information, vänligen kontakta:

  Maria Åman, Head of Communications på Hernö Gin Distillery
  maria@hernogin.com

  Relaterade länkar

  Ämnen


  På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

  Kontakter

  Monica Myrvold

  Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
  Tove Wredler Wennström

  Tove Wredler Wennström

  Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
  Mikaela Lundén

  Mikaela Lundén

  Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

  Caroline Tull

  Presskontakt Presskontakt 0761467436

  Relaterat innehåll

  folk o folk

  Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

  www.anora.com

  Anora Sweden
  Sandhamnsgatan 63
  115 28 Stockholm
  Sweden