Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Altia i nytt samarbete med Hernö Gin – Europas mest prisbelönta gin

Altia blir exklusiv distributör för världens bästa gin, Hernö Gin. Samarbetsavtalet börjar gälla den 3 september 2018 och avser Hernö Gins dryckesportfölj på den svenska, norska och finska marknaden samt baltikum och tax free.

Hernö Gin är ett svenskt företag som grundades 2011 av Jon Hillgren. I dag är företaget Europas mest prisbelönta gindestilleri samt krönt till världens bästa gin. På meritlistan finns bland annat utmärkelser som World’s best Gin 2017 och 2018 samt Gin Producer of the Year 2017 och 2016. Hittills har destilleriet utanför Härnösand i Ångermanland förärats med totalt över 70 internationella master- och guldmedaljer.

Från och med den 3 september inleder Altia samarbetet med Hernö Gin där Altia blir exklusiv distributör till hotell, restaurang och catering (HoReCa), tax free samt de statliga monopolen för alkoholhaltiga drycker i Sverige (Systembolaget), Norge (Vinmonopolet), Finland (Alko) och i Baltikum (Estland och Litauen).

Altia är ett ledande vin- och spritföretag som förser Norden och Baltikum med kvalitetsvarumärken inom dryck. Hållbarhet är ett centralt begrepp inom organisationen och i det här avseendet är Hernö Gin inget undantag.

– Samarbetet med Hernö Gin har diskuterats under en längre period och det känns otroligt roligt att allt nu är klart. Att få samarbeta med Europas mest prisbelönta gindestilleri är en stor ära. Företaget är ett föredöme med sina ekologiska produkter och varumärket blir ett fantastiskt tillskott i vår portfölj och vi ser mycket fram emot att inleda samarbetet med bolaget, säger Janne Halttunen SVP Scandinavia, Altia.

– Sverige är en nyckelmarknad för Hernö Gin och Altia med dess stora erfarenhet och närvaro även i de övriga nordiska länderna kommer att betyda mycket för oss. I det expansiva läge som vi befinner oss i behöver vi hjälp av en säljkår för att ha möjlighet att upprätthålla hög service och kunna växa ytterligare på HoReCa-marknaden. Det ska också bli spännande att samarbeta med Altia när det gäller kommunikation och strategier och få ta del av deras arbete med trendanalyser och utbildning samt stora konsumentfokus, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

För mer info kring Hernö: hernogin.se

För mer information: Janne Halttunen, SVP Scandinavia, Altia, tel.+ 358 40 187 4407, janne.halttunen@altiagroup.com

Jenny Asplund, PR & Communication Manager, Altia, jenny.asplund@altiagroup.com

För information mot HoReCa: Calle Magnusson, Brand Manager, Altia, calle.magnusson@altiagroup.com

Altia ett ledande vin- och spritföretag som jobbar med högkvalitativa varumärken i Norden och i de baltiska länderna. Hållbarhet är viktigt för oss. Vi vill leda utvecklingen av en ny, modern och måttlig dryckeskultur. Altias egna varumärken är bland annat Blossa, Chill Out, Explorer, Grönstedts, Koskenkorva, O.P. Anderson, Renault, Xanté och Skåne akvavit. Altia har tre försäljnings- och marknadsföringsföretag i Sverige: Altia Sweden, Philipson Söderberg och Bibendum. Mer information: www.altiagroup.com alternativt www.folkofolk.se

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden