Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Årets nyhet bland julsnapsarna – O.P. Anderson Petronella Julsnaps med smak av äpple och pomerans

Den första november släpps årets utbud av julsnapsar på Systembolaget. Bland urvalet finns populära O.P. Anderson Julaquavit, den moderna klassikern Prima Julsnaps och årets nyhet – O.P. Anderson Petronella Julsnaps.

O.P. Anderson Petronella Julsnaps är en snaps med smak av äpple och pomerans som precis som originalprodukten O.P. Anderson Petronella har en lägre alkoholhalt än de traditionella snapsarna.

– När vi lanserade O.P. Anderson Petronella såg vi det lite mer som en sommarsnaps, men märkte sedan att den passade väldigt bra till julbordet med sin äppelton och kryddighet. Så tänkte vi - varför inte göra en ännu juligare variant? Jag tog fram ett nytt recept som baserades på Petronella Original som kryddades upp med pomerans och sherry samtidigt som den fått en hint av fatkaraktär vilket passar bra till jul, berättar Jonas Odland, Aquavit Master Blender på O.P. Anderson Distillery.

Liksom alla O.P. Andersons produkter är O.P. Anderson Petronella Julsnaps ekologisk. Den kommer i en flaska om 350 ml och har en alkoholhalt på 35 %.

– Alkoholhalten är precis så hög så att den kan möta julbordets feta och smakrika rätter, samtidigt som den är betydligt lägre än de flesta andra snapsar man har på bordet. Det gör att den är mer tillgänglig för den som vanligtvis inte dricker snaps, fortsätter Jonas.

O.P. Anderson Petronella Julsnaps passar bra till alla julbordets rätter men rekommenderas extra till det småvarma och skinkan liksom de lagrade ostarna.

Bredvid Petronella Julsnaps på Systembolagets hylla hittas alltså Prima Julsnaps och O.P. Anderson Julaquavit. De tre produkterna kan med fördel ställas på julbordet allihopa och kombineras med de olika rätterna.

– Jag brukar säga att man inte bara ska ha en snaps på julbordet. Till sillen och laxen kan man ha O.P. Anderson Julaquavit, för att sedan gå över till en något rundare snaps till det småvarma, såsom Petronella Julsnaps. Slutligen kan man testa Prima Julsnaps till det söta julgodiset och kolan, då den har en avrundad sötma från dadlar som passar fint till just det, avslutar Jonas Odland.

Årets julsnapsar finns på Systembolaget från den 1 november.

Produktinformation:

O.P. Anderson Petronella Julsnaps / 350 ml / 149 kr / artikelnr 86568

O.P. Anderson Julaquavit / 500 ml / 209 kr / artikelnr 40071

Prima Julsnaps / 500 ml / 199 kr / artikelnr 86308

Intervjuer och kontaktinformation:

I samband med lanseringen av O.P. Anderson Petronella Julsnaps och släppet av årets julsnapsar finns möjlighet för intervjuer med Aquavit Master Blender Jonas Odland. För intervjuförfrågan eller frågor kring produkten kontakta:

Caroline Grundström, Senior Brand Manager Spirits
caroline.grundstrom@altiacorporation.com
070-738 62 48

Relaterade länkar

Ämnen


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden