Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Grönstedts Sidecar – från cocktailproffs till hemmabaren

Lagom till sommaren släpper Grönstedts sin första premiumcocktail på Systembolagshyllan, Grönstedts Sidecar - färdig att servera direkt ur flaskan. Den klassiska cognacscocktailen Sidecar har hyllats av bartenders ända sedan den kom till under 1920-talet i Paris. Grönstedts Sidecar har en perfekt balans av syrlighet och sötma samt en tydlig smak av cognac som avrundas med en touch av apelsinbitterhet.

Johan Daniel Grönstedts blandade sin första cognac 1846 och hans efternamn har sedemera blivit synonymt med svensk dryckestradition. Grönstedts förenar svensk historia och franskt hantverk och har i över 170 år tillverkat Sveriges mest sålda cognac. Som en hyllning till spritfadern Grönstedt lanseras nu Grönstedts Sidecar, en fransk klassiker i svensk tappning.

Historien bakom hur Sidecar skapades är något oklar och en otalig mängd barer vill gärna ta på sig äran. Det vi vet helt säkert är att Sidecar skapades strax efter första världskrigets slut och fortfarande har rollen som ett ikoniskt tidlöst mästerverk.

Den kanske mest omtalade versionen är att cocktailen härstammar från 1920-talets Paris. En amerikansk kapten anlände i en sidovagn (därav namnet Sidecar) till Harry’s bar på Rue Daunou, och bad om något som skulle fräscha upp honom inför lunchen. Cognac var det självklara valet, men det ansågs inte helt legitimt med ren starksprit så tidigt på dygnet. Bartendern skapade en blanding av cognac, apelsinlikör och citronjuice. En sofistikerad cocktail, serverad i ett välkylt cocktailglas, som senare har fått tillskott av sockrad kant.

Grönstedts ger nu konsumenten en chans att på det enklaste av sätt få njuta av en premiumcocktail.

- Vi vill låta svenska folket kunna njuta av en högkvalitativ cocktail utan krångel. Grönstedts har tillverkat cognac i över 170 år.Hög kvalitet och tillgänglighet är vårt signum. Vi ser ett ökat intresse för att återuppliva de klassiska cocktailsen, både från Systembolaget och inom krogbranschen. Men framförallt ser vi ett ökat intresse från konsumenter att vilja dricka sina favoritcocktails på hemmaplan. Att nu kunna lansera en så pass ikonisk cocktail som Sidecar, är både en milstolpe och väldigt naturlig väg för Grönstedts att ta, säger Sanna Sundin, Brand Manager för Grönstedts.

Grönstedts Sidecar passar en mängd olika tillfällen. Den passar till exempel utmärkt som fördrink till dina sommargäster på terassen. Tidseffektiv och träffsäker.

- Inga shakers, måttglas eller sil behövs för att kunna servera denna premiumcocktail. Ta fram dina favoritcocktialglas. Fukta kanten med en citron och doppa i socker. Häll upp din välkylda flaska Grönstedts Sidecar. Enklare än så blir det inte, avslutar Sanna Sundin.

Grönstedts Sidecar kan tyckas sig vara kaxig med en alkholhalt på 25%. Men man bör inte låta sig skrämmas av alkhoholhalten. Beställer du nämligen en Sidecar i en cocktailbar så ligger alkhoholhalten på ungefär samma nivå. Om du däremot vill sänka alkholhalten rekommenderar vi att hälla upp Grönstedts Sidecar över ett gäng isbitar i ett highballglas och toppa med soda. Värt att nämna är även att i jämförelse med övriga färdiblandade drinkar på Systembolaget har Grönstedts en betydligt lägre sockerhalt.

Grönstedts Sidecar har en stor och fruktig doft med inslag av citron och kryddor. Smken är fruktig, söt och syrlig med inslag av citron och kryddor samt en trevlig ton av cognac.

Grönstedts Sidecar lanseras 1 juni på Systembolaget. Priset är 149 kronor för en flaska om 500 ml med en alkholhalt på 25%. Artikelnummer är 757-01.

För mer information, vänligen kontakta:
Sanna Sundin, Brand Manager för Grönstedts, Altia
sanna.sundin@altiagroup.com
+46 070 – 556 89 88

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden