Gå direkt till innehåll
Internationellt medaljregn över norska brännvinsklassiker och Skagerrak gin

Pressmeddelande -

Internationellt medaljregn över norska brännvinsklassiker och Skagerrak gin

Hittills i år har Arcus vunnit 31 medaljer i olika brännvinstävlingar världen runt. Ingen annan aktör i världen kan stoltsera med lika stor framgång i ett flertal kategorier.

Det är framförallt norskt brännvin som briljerar, varje år kämpar kategorin sida vid sida med världskända märken i tävlingar såsom Nordic Sprits Awards, San Francisco World Spirits Competition, International Spirits Challenge och International Wine and Spirit Competition. Men medan vissa aktörer vinner medaljer i utvalda kategorier, vinner Arcus som ensam aktör alltid medaljer i flera av kategorierna. Enbart i år, har de hittills kammat hem 31 olika erkända medaljer.

Marcus Pedersen, Senior Brand Manager för Arcus brännvinsportfölj i Sverige, är väldigt nöjd med den höga nivå som Arcus ligger på internationellt. – Det är fantastiskt givande att jobba med dessa varumärken och extra kul att få bevis på att vår nordiska akvavitportfölj är högt aktad.

”Old, but gold”

Listan med framgångar för Arcus märken är lång. Ett litet urval av de senaste bragderna visar att många av de gamla klassikerna fortsätter att hålla hög standard. Både Linie Aquavit och Opland Madeira vann nyligen guld i San Francisco World Spirits Competition, och dubbelt guld i International Spirit Challenge. Detsamma gjorde Gammel Dansk och Aalborg Taffel. Gammel Dansk är hittills obesegrad i kategorin ”best bitter”. Tidigare har Arcus även vunnit den prestigefyllda titeln «White Spirit Producer of the Year».

Den nya skandinaviska kvalitetsginen vinner priser per rutin

Ett annat märke som utmärker sig, är Skagerrak Gin, som alltid vinner medaljer i de tävlingar den deltar i. Flaskan är lätt att känna igen med sitt sandblåsta vackra blåa glas. Men det är innehållet, med skandinaviska örter, och inte minst tång, som ger den säregna smaken. Enbart under de två senaste åren har denna gin vunnit silver i San Francisco World Spirits Competition, ISC, Nordic Spirits Awards och International Spirits Challenge, samt guld i IWSC och Nordic Spirits Awards. Det gläder Martina Talmet, produktansvarig för Skagerrak Gin i Sverige. - Vi så glada över att vi har vunnit ytterligare ett fantastiskt fint pris, detta bevisar igen att Skagerrak Gin har ett internationellt erkännande och ginen håller en kvalitet av högsta klass.

Ämnen

Kategorier


Arcus Sweden AB är ett helägt dotterbolag till ArcusGruppen. Koncernchef är Kenneth Hamnes. Bolaget startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Arcus Sweden representerar dels Arcusgruppens egna varumärken så som Lysholm Linie, Braastad Congac, Aalborg och Gammel Dansk och har dels utvecklat samarbeten med några av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen. 

Arcus strategi är att genom lokal marknadskompentens och fokus stärka och vidareutveckla våra egna och våra partners varumärken och därmed säkerhetsställa långsiktig tillväxt på den svenska marknaden.

Vår vision är att både våra kunder och uppdragsgivare skall uppfatta oss som den mest attraktiva partnern. Detta genom att erbjuda en stark varumärkesportfölj med både etablerade och marknadsledande varumärken och nya och innovativa produkter med potential för framtidspotential. Allt för att erbjuda konsumenterna och våra kunder ett sortiment av hög kvalitet som är både attraktivt och levande.

Kontakter

Martina Talmet

Brand Manager (+46) 8 545 534 30

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden