Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Altia introducerar O.P. Anderson på den amerikanska marknaden.

I samarbete med Frederick Wildman and Sons introducerar Altia den klassiska svenska akvaviten O.P. Anderson på den amerikanska marknaden. O.P. Anderson Original lanseras i USA i början av 2018.

”Vi är glada att kunna presentera O.P. Anderson för den amerikanska marknaden. Det finns ett växande intresse för akvaviter på cocktailscenen just nu, vilket gör att den här moderna klassikern ligger helt i tiden”, säger Janne Halttunen, exportansvarig på Altia. "Distributionen kommer att starta på östkusten med fokus på återförsäljare."

"Tillskottet av O.P. Anderson Original i Wildmans spritsortiment kommer med all säkerhet att få ett varmt mottagande på den amerikanska marknaden ", säger Tim Master, chef för Specialty Spirits Division på Frederick Wildman and Sons. ”Trenden som genomsyrar USA fortsätter att röra sig mot nischad kvalitetssprit och bartendrar och entusiaster välkomnar den helhjärtat."

Traditionen att krydda brännvin har sitt ursprung inom örtmedicin och kom till Sverige i slutet av 1500-talet. Så småningom började man att dricka det kryddade brännvinet av andra skäl än medicinska och grunden för en välsmakande svensk tradition var lagd.

År 1891 lanserade Carl August Anderson sin egen version av kryddat brännvin, som han namngav efter sin far O.P. Anderson. Carl August smaksatte den med kummin, anis samt fänkål och lät den mogna på ekfat i åtta månader. Det är en av de äldsta akvaviterna på svenska marknaden och den är fortfarande en av de mest populära. Sedan 2002 har O.P. Anderson tillverkats av enbart ekologiska ingredienser.

Om Frederick Wildman and Sons

Importör av kvalitetsviner och spritdrycker sedan 1934. Varje såld flaska är försedd med den välkända ovala Frederick Wildman and Sons-logotypen, vilken kännetecknar kvalitet i hela världen.

Om Altia

Altia är ett ledande vin- och spritföretag som förser Norden och Baltikum med kvalitetsvarumärken. Altia producerar, marknadsför, säljer, importerar och exporterar vin och spritdrycker. Hållbarhet är ett centralt begrepp inom koncernen. Bolaget vill stå för en modern, ansvarsfull nordisk dryckeskultur. Altias egna varumärken innefattar Koskenkorva Vodka, O.P. Anderson, Larsen Cognac, Renault Cognac, Valhalla örtlikör, Xanté Cognac & Päronlikör, Blossa Glögg och Chill Out Wines. www.altiagroup.com

För mer information:

Altia Plc, Janne Halttunen, SVP Export, tel +358 40 187 4407, janne.halttunen@altiagroup.com

Altia Plc, Niina Ala-Luopa, Communications Manager, tel +358 400 728957, niina.ala-luopa@altiagroup.com

Frederick Wildman and Sons, Odila Gáler-Noël, Public Relations Director, tel +1 212 230 0911

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact
Elin Nävemark

Elin Nävemark

Presskontakt Marketing Coordinator Wine Sweden +46761188969

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden