Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • Chill Out Expedition - sommarens lättaste picknick-vin

    Chill Out Expedition är ett fruktigt vin från Western Cape i Sydafrika. Chill Out har valt att buteljera Expedition i återvinningsbar PET-flaska vilket är bättre för miljön än glasflaskor. PET-flaskan är enkel att ta med på picknicken då den väger 35 procent mindre än en traditionell vinflaska i glas.

  • Systembolagets konsumentpanel väljer in en ny medlem av Aussie-familjen i det fasta sortimentet

    Systembolagets konsumentpanel väljer in en ny medlem av Aussie-familjen i det fasta sortimentet

    Varje år röstar Systembolagets konsumentpanel in ett tjugotal nya viner i det ordinarie sortimentet. I panelen tar utvalda konsumenter ställning till om ett vin förtjänar en plats på Systembolagets hyllor, baserat på upplevd kvalitet och pris jämfört med liknande produkter. Ett vin som föll konsumentpanelen på läppen är nya Aussie Red in the Sand som finns på Systembolaget från och med april.

  • Star Dry Gin på delad första plats i stor ginprovning

    Tasteline med Mikael Mölstad i spetsen har provat och betygsatt samtliga Gin i Systembolagets ordinarie sortiment. Star Dry Gin kom på första plats tillsammans med Beefeater Gin & Plymouth Gin.

  • Braastad lanserar lyxig cognac

    I dagarna lades den sista handen vid den cognac som kommer att bli Braastads mest exklusiva: Braastad Extra. Familjens master blender, Richard Braastad, har ägnat tio år åt att framställa Braastad Extra som är baserad på familjens äldsta cognacer.

  • Petter Beyer from Norway wins the Linie Award 2009

    The Nordic region’s culinary elite have chosen Petter Beyer from Norway as the winner of the prestigious culinary contest the Linie Award 2009. Petter won with his recipe based on Aquavit-marinated halibut.