Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Braastad lanserar lyxig cognac

I dagarna lades den sista handen vid den cognac som kommer att bli Braastads mest exklusiva: Braastad Extra. Familjens master blender, Richard Braastad, har ägnat tio år åt att framställa Braastad Extra som är baserad på familjens äldsta  cognacer.

Braastad är norrmännens favoritcognac. 
Nu utökas portföljen i segmentet superpremium med Braastad Extra. En del av den cognac som används i framställningen av Braastad Extra är 150 år gammal.

En tioårig utvecklingsprocess
Richard Braastad började för tio år sedan att arbeta med blandningen till Braastad Extra. Han har smakat och doftat sig fram till den färdiga produkt som nu lanseras.
- Det känns konstigt att använda ordet "ny" om en produkt som är så gammal, säger Richard Braastad.

Ursprung och ålder
Braastad Extra kommer från de fyra viktigaste distrikten i Cognac: Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies och Fins Bois. Merparten cognac kommer från Grand Champagne. De yngsta ingående elementen är 25 år, snittåldern är 60 år och den äldsta cognacen i Braastad Extra är 150 år.

Doft och smak
Doften är kraftig och har inslag av valnöt och peppar. Smaken präglas av torkad aprikos och mogna plommon. Braastad Extra är kraftig och fyllig med en lång och komplex eftersmak.

Braastad Extra finns i Systembolagets beställningssortiment.
Artikelnummer: 86754-01
Pris: 2 000 kr
Storlek: 700 ml

Fakta om Tiffon, Château de Triac och Braastad
Cognachuset Tiffons största märke i Norden är Braastad. Tiffons historia börjar 1875 då Méderic Tiffon grundade cognacshuset.  År 1911 flyttade Sverre Braastad, en norrman från Gjøvik, till Cognac och tog anställning vid cognacshuset Bisquit. Småningom kom Sverre att gifta sig med Edith Rousseau, systerdotter till grundaren och enda arvinge till cognachuset Tiffon. På 1940-talet köpte man slottet Château de Triac som kom att bli familjens bostad. Tiffon drivs idag av Sverres och Ediths barnbarn: Antoine, Jan och Richard.

Familjen äger c:a 40 hektar vinmark i Grande Champagne och Fins Bois. Tio procent  av Braastads cognac kommer från Borderies och 30 % från vart och ett av distrikten Fins Bois, Grande Champagne och Petite Champagne. Knappt 6 000 000 liter vin destilleras till cognac på Château de Triac. I källaren finns alltid minst 15 000 fat cognac och var 80:e flaska cognac som säljs i världen kommer från Tiffon. 

För mer information om Braastad Extra, vänligen kontakta:
Svante Selling
Arcus Sweden
08-545 534 30
svante.selling@arcussweden.se

Ämnen

Kategorier


Arcus Sweden AB är ett helägt dotterbolag till ArcusGruppen. Konsernchef är Otto Drakenberg. Bolaget startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Arcus Sweden representerar dels Arcusgruppens egna varumärken så som Lysholm Linie, Braastad Congac, Aalborg och Gammel Dansk och har dels utvecklat samarbeten med några av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen. 
Arcus strategi är att genom lokal marknadskompentens och fokus stärka och vidareutveckla våra egna och våra partners varumärken och därmed säkerhetsställa långsiktig tillväxt på den svenska marknaden.

Vår vision är att både våra kunder och uppdragsgivare skall uppfatta oss som den mest attraktiva partnern. Detta genom att erbjuda en stark varumärkesportfölj med både etablerade och marknadsledande varumärken och nya och innovativa produkter med potential för framtidspotential. Allt för att erbjuda konsumenterna och våra kunder ett sortiment av hög kvalitet som är både attraktivt och levande.Mer information finns i ArcusGruppens årsredovisning 2013.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden

Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden