Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Chill Out Expedition - sommarens lättaste picknick-vin

Chill Out Expedition är ett fruktigt vin från Western Cape i Sydafrika. Chill Out har valt att buteljera Expedition i återvinningsbar PET-flaska vilket är bättre för miljön än glasflaskor. PET-flaskan är enkel att ta med på picknicken då den väger 35 procent mindre än en traditionell vinflaska i glas.

Vid framställning av PET-flaskan minskar CO2-utsläppen med 40 procent jämfört med glasflaska. Chill Out Expedition har en praktisk Novatwist skruvkork som precis som flaskan är återvinningsbar. Korken är enkel att skruva åt och hindrar luft att komma in i flaskan som kan förstöra vinet.

- Ett vin på PET har många fördelar, den är otroligt lätt att ta med sig, den kyls snabbare än en glasflaska, den ser ut som en glasflaska och enligt en sensorisk test genomfört av Vin & Sprit sensoriska laboratoriet håller sig vinet i PET-flaska fräscht minst lika bra som vin på glasflaska, säger Flavia Bergström, Brand Manager på Chill Out.

Sydafrikanskt Chardonnay
Det vita Chill Out Expedition är gjort på druvsorten Chardonnay och är framtaget för alla de tillfällen då ett vitt vin är att föredra. Det passar utmärkt till mat med asiatisk kryddning eller till fisk och fågel som gärna grillats över öppen eld. Alkoholhalt 13,5 procent.

Rödtjut perfekt till grillade rätter
Det röda Chill Out är gjort på druvorna Pinotage, Cinsaut och Cabernet Sauvignon. Det är ett smakrikt vin med kryddiga och mycket bäriga inslag av söta körsbär och kryddpeppar. Vinet passar utmärkt till smakrika kötträtter med viltkött eller kötträtter på fläsk- och nötkött, framförallt grillade rätter. Alkoholhalt 14 procent.

Chill Out Expedition, vitt och rött finns i PET om 75 cl och kostar 59 kr på Systembolaget.

Kontaktinformation
Flavia Bergström, Brand Manager Chill Out
Telefon: 08-557 790 35, e-post: flavia.bergstrom@altiacorporation.com

Ämnen

Kategorier


Om Chill Out
Chill Out-trenden uppstod i England i början av 1990-talet då innefolket behövde varva ner efter att ha dansat hela natten. Efter ett tag växte trenden och blev ett eget begrepp med egna anhängare, egen musik och egna diskussionsgrupper på Internet. Alla Chill Outs viner bygger på samma filosofi, en avslappnad inställning till fritid. Chill Out har viner som passar lika bra som sällskapsvin på verandan som till vällagade middagar.

 

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden