Gå direkt till innehåll
Nyhet! Gammel Opland Julakvavit med åtta års fatlagring

Pressmeddelande -

Nyhet! Gammel Opland Julakvavit med åtta års fatlagring

Den klassiska akvaviten Gammel Opland har tillverkats sedan 1872 utifrån ett välbevarat hemligt recept. 1 november släpps nya Gammel Opland Julakvavit som lagrats på sherryfat i hela åtta år. Resultatet är en ytterst mjuk och komplex akvavit som fungerar lika väl till julbordet som avec.

Gammel Opland har en mycket stark förankring i Norge och är en del av landets kulturarv sedan 1800-talet. Traditionellt sett lagras akvaviten i minst 24 månader på sherryfat vilket ger en lång, fyllig och mjuk smakupplevelse. 1 november kommer en ny julversion av Gammel Opland som har legat på sherryfat, av högsta kvalitet, i minst åtta år.

– För de flesta svenskarna är Gammel Opland ännu en oupptäckt juvel. I Norge däremot anses den ofta vara akvaviten med högst kvalitet i hela Norden. Det var därför på tiden att Gammel Opland äntligen fick en egen julakvavit, säger Marcus Pederson som är Senior Brand Manager på Anora. Med sin kryddning och extremt långa fatlagring är Gammel Opland Julakvavit en alldeles speciell produkt för livsnjutare.

Gammel Opland Julakvavit kryddas enligt ett hemligt recept med relativt få men välbalanserade kryddor. Den färdiglagade produkten har en smak av kummin, anis, lakrits och varm citrus samt en tydlig fatkaraktär med vanilj, krokant och torkad frukt som dröjer sig kvar i munnen. Akvaviten passar till traditionell julmat, chokladdesserter, extralagrad Goudaost samt inte minst på egen hand i ett tulpanformat glas efter måltiden.

Gammel Opland Julakvavit släpps i begränsad upplaga 1 november. Priset är 149 kronor för en flaska med 350 ml och artikelnumret är 11190.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo. www.anora.com

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden