Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Karibiska vibbar när Xanté lanserar den nya veganska gräddlikören Xanté Coconut Cream & Pear.

Xanté fortsätter att innovera sitt varumärke och adderar nu en krämig likör med kokosgrädde som bas till produktportföljen. Kvar i centrum finns självklart smaken av söta päron. Precis som övriga produkter i Xantés spritsortiment är Xanté Coconut Cream & Pear vegansk och laktosfri.

Xanté har sedan 1994 skapat oväntade blandningar och smakupplevelser utan hänsyn till rådande konventioner. Förra året lanserade man syrliga Xanté Sour & Pear, och nu släpper man alltså den krämiga veganska likören Xanté Coconut Cream & Pear.

– Intresset för veganska alternativ har ökat kraftigt de senaste åren, samtidigt som utbudet, framförallt när det kommer till gräddiga likörer, är väldigt begränsat. Xanté är ett varumärke i framkant, som alltid ifrågasatt normer för hur alkohol ska produceras och konsumeras. Att erbjuda en gräddlikör som funkar för alla, det är ett självklart steg, berättar Sanna Sundin, Senior Brand Manager på Xanté.

Xanté Coconut Cream & Pear har en lätt smak av kokos och en desto mer distinkt smak av det för Xanté så välbekanta söta päronet, som är genomgående i alla Xantés produkter.

– Smaken av söta päron är Xantés essens. Med Xanté Coconut Cream & Pear ville vi göra något exotiskt. och kokosgrädden tillför just det, karibiska vibbar, något som är på uppgång och trendar. För varje lansering breddar vi bilden av vad en Xanté-produkt kan vara, och det är exakt det vi vill, säger Sanna.

Xanté Coconut Cream & Pear passar att avnjutas som den är tillsammans med några isbitar, eller som ingrediens i cocktails. Produkten finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 169 kr. Beställningsnummer är 82870.

Recept Xanté Piña Colada
2 delar Xanté Coconut Cream & Pear
2 delar ananasjuice
1 del kokosgrädde

Mixa ingredienserna och servera i ett högt glas med en ananasskiva och så mycket drinkpinnar, drinkparaplyer och annan glitter som du får plats med.

För mer information, vänligen kontakta:
Sanna Sundin, Senior Brand Manager Scandinavia, Altia
070-556 89 88
sanna.sundin@altiagroup.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden