Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Modern lyx när karibisk rom kliver in i Xantés värld - nu lanseras Xanté Rum & Pear

De senaste åren har produktinnovationen från Xanté gått på högvarv och varumärket har släppt flera produkter, alltid med smaken av söta päron i centrum. Och än finns inget stopp i sikte. Nu lanseras Xanté Rum & Pear, en elegant likör där karibisk rom tagit plats bredvid päronet.

Sedan 1994 har Xanté trotsat konventionerna och skapat oväntade blandningar och smakupplevelser. Tidigare i år lanserade man den veganska gräddlikören Xanté Coconut Cream & Pear, och nu, bara några månader senare följs den upp av Xanté Rum & Pear, där den trendiga karibiska rommen kombinerats med den för Xanté så typiska päronsmaken.

– Med Xanté Rum & Pear adderar vi en modern lyx och elegans till Xantéfamiljen, utan att bli dammiga och traditionsbundna. Vi fortsätter göra saker på vårt sätt och skulle aldrig låta idéer om hur saker och ting ”borde” göras hindra oss. Nu utvecklade vi en lyxig likör med smak av päron och karibisk rom, den blev en lysande, och då ska folket få ta del av den, berättar Sanna Sundin, Senior Brand Manager för Xanté.

Xanté Rum & Pear är en sofistikerad och innovativ kombination av söta päron och karibisk rom, som kopplar an till den växande romtrenden i Sverige. Xanté Rum & Pear passar att avnjutas som den är med några isbitar, eller som ingrediens i cocktails – ett utmärkt alternativ i klassiska rombaserade drinkar.

– Det är en utmanande och exklusiv smak utan att vara exkluderande och svår, vilket är exakt vad Xanté står för. Vi vill göra produkter som är tillgängliga, roliga och som bidrar till en mer lättsam och experimentell dryckeskultur, fortsätter Sanna.

Liksom övriga produkter i Xantés sortiment är Xanté Rum & Pear vegansk. Produkten finns att beställa i Systembolagets beställningssortiment.

Xanté Rum & Pear
Artikelnr: 82861-02
Pris: 254 kr
Volym: 500 ml
Alkoholhalt: 35 %

Serveringsförslag: 

Caribbean Lennart 
2 delar Xanté Rum & Pear
2 delar citronläsk, ex. Sprite
½ lime

Karibisk twist på Lennart. Fyll ett glas med is. Häll i Xanté Rum & Pear och citronläsk. Pressa i en halv lime. Njut!

Xanté Daiquiri
2 delar Xanté Rum & Pear
1 del limejuice

Häll i Xanté Rum & Pear och limejuice i en shaker. Lägg till is och skaka som en tok. Färdig! 
Tips! Kyl dina glas i frysen innan servering så håller sig daiquirin kall längre.

För mer information och varuprover, vänligen kontakta:
Sanna Sundin, Senior Brand Manager på Altia
sanna.sundin@altiagroup.com
070-556 89 88

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden