Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Välkommen till världen Xanté Sparkling & Pear – ett helt nytt bubbel!

Ända sedan Xanté lanserades på den svenska marknaden 1994 har nästintill hela Sverige undrat hur vansinnigt gott den karaktäristiska päronsmaken skulle passa i ett mousserande vin. Nu är äntligen frågan på allas läppar möjlig att besvara då vi välkomnar Xanté Sparkling & Pear till världen.

Den korta versionen är att Xanté Sparkling & Pear är ett nytt och riktigt fräscht päronbubbel med otippat låg sockerhalt som du nu hittar i Systembolagets beställningssortiment.

Den något längre versionen är att Xanté Sparkling & Pear är kärleksbarnet mellan ett sprakande vin från regionen Emilia-Romagna i Italien och päronlikören Xanté av belgisk börd. Doften har inslag av mogna päron och tar dig till våra varmare årstider. Smaken är fruktig med en perfekt dos av päronsötma som balanseras upp av bra fräschör, en riktigt skön mousse samt en touch av eufori.

Xanté Sparkling & Pear är ett efterlängtat nytillskott på hyllan med smaksatta bubbel. Värt att notera är att den har en sockerhalt på ynka 40 gram/liter, som i jämförelse med övriga smaksatta mousserande viner på den svenska marknaden är ovanligt lite. Med sin krispighet och ganska torra stil passar en riktigt kall Xanté Sparkling & Pear perfekt till att kicka igång vilken fest som helst!

Det finns inte många regler när det kommer till hur Xanté Sparkling & Pear ska avnjutas. Servera den iskall i champagneglas eller ös på rikligt med is i rymliga partyglas och fyll upp med päronbubblet innan vännerna anländer in i ett konfettifyverkeri av rang. Allt är tillåtet i Xantés värld.

Xanté Sparkling & Pear har en alkoholhalt på 10 % och serveras med fördel vid ca 4–6 °C. Finns nu att hitta i Systembolagets beställningssortiment. En flaska à 750 ml kostar 99:- och har artikelnr 77569.


För mer information, vänligen kontakta:

Sanna Sundin, Brand Manager för Xanté
070-5568988, sanna.sundin@altiacorporation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden