Gå direkt till innehåll
Håkan Thörnström skapar kroglåda med Melanders

Pressmeddelande -

Håkan Thörnström skapar kroglåda med Melanders

Melanders har tillsammans med kockarna bakom Snälleröds Krögarsnaps tagit fram kroglådor för hemkörning i Stockholm. Nu släpps bokningarna för stjärnkocken Håkan Thörnströms trerättersmeny som finns till försäljning under en begränsad tid.

Snälleröds Krögarsnaps består av fem olika snapsar skapade av kockarna Pontus Frithiof, Håkan Thörnström, Malin Söderström, Nils Molinder samt Henrik Norström. Under våren och sommaren genomför Snälleröds krögare ett gästspel hos Melanders med var sin trerättersmeny för hemkörning. Mellan 10 maj och 13 juni kan stockholmarna få uppleva Göteborgskocken Håkan Thörnströms specialkomponerade meny.


Håkan Thörnström är idag en av landets mest meriterade kockar som bland annat tävlat i det Svenska Kocklandslaget i åtta år, vunnit Kockarnas kamp samt anordnat nobelmiddagen och kungens 60-årsmiddag. 2011 belönades hans restaurang Thörnströms Kök i Göteborg med en stjärna i Guide Michelin som den behöll fram tills stängningen tidigare i år.

Håkan Thörnströms meny består av en råmarinerad torsk med äpple, oliver och rättika till förrätt. Varmrätten är en nässelbakad majskyckling med citron- och senapsemulsion, spenat och friterade rotfrukter. Desserten består av romflamberade jordgubbar med myntacurd och havrecrunch.

För att underlätta färdigställandet av kroglådan har Melanders och Snälleröds skapat en film med Håkan Thörnström och Melanders kreativa ledare Andreas Printz. Filmen går igenom samtliga moment samt ger allmänna tips på matlagning.

Snälleröds Krögarsnaps 10x5cl finns i Systembolagets beställningssortiment, art.nr. 8660304, 249 kr

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Arcus Sweden AB är ett helägt dotterbolag till ArcusGruppen. Koncernchef är Kenneth Hamnes. Bolaget startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Arcus Sweden representerar dels Arcusgruppens egna varumärken så som Lysholm Linie, Braastad Congac, Aalborg och Gammel Dansk och har dels utvecklat samarbeten med några av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen. 

Arcus strategi är att genom lokal marknadskompentens och fokus stärka och vidareutveckla våra egna och våra partners varumärken och därmed säkerhetsställa långsiktig tillväxt på den svenska marknaden.

Vår vision är att både våra kunder och uppdragsgivare skall uppfatta oss som den mest attraktiva partnern. Detta genom att erbjuda en stark varumärkesportfölj med både etablerade och marknadsledande varumärken och nya och innovativa produkter med potential för framtidspotential. Allt för att erbjuda konsumenterna och våra kunder ett sortiment av hög kvalitet som är både attraktivt och levande.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden