Gå direkt till innehåll
Snälleröds Krögarsnaps
Snälleröds Krögarsnaps

Pressmeddelande -

Snälleröds destilleri lanserar ekologisk Krögarsnaps tillsammans med fem av landets främsta krögare

Lagom till påsk lanseras Snälleröds ekologiska Krögarsnaps - där fem av Sveriges främsta krögare tagit fram varsin unik ekologisk snaps baserad på personliga smakupplevelser och minnen. Snapsarna kommer att säljas i ett 10-pack á 5cl per flaska och passar bra till det klassiska svenska påskbordet, men även till modernare influenser, för att ta svensk snapstradition ut i världen och in i framtiden.

Det otvivelaktigt bästa sättet att avnjuta en god snaps är tillsammans med got mat. Därför har Snälleröds destilleri utmanat fem av Sveriges skarpaste smaksinnen att ta fram varsin ekologisk snaps baserad på personliga smakupplevelser och minnen - vilket resulterat i 5 unika smaker under namnet Krögarsnaps.

Malin Söderström, Pontus Frithiof, Nils Molinder, Håkan Thörnström och Henrik Norström är krögarna, som med nyfikenhet och entusiasm komponerat tidlösa måltidsdrycker för såväl gamla som nya traditioner. En av Sveriges mest framstående kockar, Malin Söderström, som bl.a. driver restaurangen på Moderna Museet samt snabbmatskrogen The Fishery i Ringens foodcourt teatern, berättar om tanken och inspirationen bakom sin krögarsnaps med smak av vinbär, enbär och humle:

“Svartvinbär är för mig en bortglömd råvara som vi har gott om i Sverige, så varför åka långt bort för att smaksätta och hitta andra råvaror och kryddor när de redan finns så mycket här i närheten? Svartvinbär förtjänar en mer framträdande roll, min önskan är att lyfta in den i världen med snaps och samtidigt få in skogen”, säger Malin Söderström.

Vidare beskriver Malin sin snaps som hemma, Sverige och tradition:

”För mig påminner smaken om barndomens familjemiddagar. När hela släkten var samlad, alla generationer tillsammans, då var traditionen att farmor och farfar tog en svartvinbärssnaps lite då och då. Känslan är för mig mysig och familjär,” fortsätter krögaren Malin Söderström.

Snälleröds Destilleri Krögarsnaps finns att beställa från Systembolagets beställningssortiment fr.o.m 11 mars med beställningsnummer: 86603. Förpackningen innehåller 10 flaskor á 5cl och kostar 249 kr.

Två flaskor vardera av varje Krögarsnaps:

Malin Söderström
En lätt snaps som lämnar en mild och rund eftersmak. Vinbär, enbär och rosmarin för tankarna till skogen.

Pontus Frithiof
Med grönt te och Sichuan-peppar får du en frisk och blommig snaps med inslag av citrus. Lämnar efter sig en fräsch och något kryddig eftersmak.

Nils Molinder
En kraftig snaps med inslag av citrus och kummin med en tydlig avslutning av ingefära.

Håkan Thörnström
Sötaktig smak och doft med tydliga inslag av äpple, lakrits och anis. Avslutningen är lång, rund och välbalanserad.

Henrik Norström
En fräsch snaps på pors, verbena-citrus och citronskal, med subtila inslag av örter. Den lämnar en torr och frisk känsla.


Snälleröds Krögarsnaps, Nr 86603, 249 kr - Ligger i Systembolaget beställningssortiment


För mer information kontakta:

Lenita Nylund, Marketing Manager, Arcus Sweden

Tel: 0706 740 420

Lenita.nylund@arcussweden.se

Om Snälleröds: Redan 1901 startade traktens bönder Snälleröds Ångbränneri som hölls i drift ända fram till1970-talet. Idag ägs Snälleröds av Arcusgruppen, som även äger akvavitvarumärken såsom Aalborg och Lysholm Linie.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Arcus Sweden AB är ett helägt dotterbolag till ArcusGruppen. Koncernchef är Kenneth Hamnes. Bolaget startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Arcus Sweden representerar dels ArcusGruppens egna varumärken så som Lysholm Linie, Braastad Cognac, Aalborg och Gammel Dansk och har dels utvecklat samarbeten med några av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen.

Arcus strategi är att, genom lokal marknadskompetens och fokus stärka och vidareutveckla våra egna och våra partners varumärken och därmed säkerhetsställa långsiktig tillväxt på den svenska marknaden.

Vår vision är att både våra kunder och uppdragsgivare skall uppfatta oss som den mest attraktiva partnern. Detta genom att erbjuda en stark varumärkesportfölj med både etablerade och marknadsledande varumärken och nya och innovativa produkter med framtidspotential. Allt för att erbjuda konsumenterna och våra kunder ett sortiment av hög kvalitet som är både attraktivt och levande.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

Krögarhjälpen

”Krögarhjälpen” – Alkoholdistributören Arcus Sweden stöttar ekonomiskt utsatta restauranger i Sverige med bidrag

Sveriges restaurangbransch går på knäna i samband med den världsomspännande Covid-19 situationen. Krogar kämpar för att inte behöva stänga på grund av det låga besöksantalet som råder då restauranggästerna inte går ut i samma utsträckning som de brukar. Alkoholdistributören Arcus Sweden som samarbetar med hundratals restauranger runt om i landet vill nu försöka bidra ekonomiskt till de drabbade.

Snälleröds Herr Berntsons Besk är nu skapad med närodlad malört

Snälleröds Herr Berntsons Besk är nu skapad med närodlad malört

Snälleröds Herr Berntsons Besk åter tillbaka i Systembolagets beställningssortiment. Innehållet och flaskan är fortsatt samma, bortsett från att malörten som den kryddats med numera är närodlad. Malörten odlas på ägor precis i närheten av Snälleröds Destilleri i Skåne. Produkten är ekologisk och är den första snapsen som ursprungligen togs fram på Snälleröds Destilleri för mer än 120 år sedan.

SOPKÖKET får ekonomiskt bidrag från Arcus Swedens Krögarhjälp

SOPKÖKET får ekonomiskt bidrag från Arcus Swedens Krögarhjälp

Under våren tog Arcus Sweden initiativet att starta ”Krögarhjälpen” för att bidra ekonomiskt till restauranger i Covid-19-krisen. Under sommaren skänker nu Arcus till Sopköket i Stockholm med avsikt att kunna bidra till deras viktiga arbete till behövande i samhället. . Bidraget baseras på öronmärkta ekonomiska medel från försäljningsintäkterna av Arcus produktsatsning ”Snälleröds Krögarsnaps"

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden

Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden