Gå direkt till innehåll
Skagerrak Nordic Dry Gins nya ambassadör Emil Åreng tipsar om drinkar med den prisbelönta produkten

Pressmeddelande -

Skagerrak Nordic Dry Gins nya ambassadör Emil Åreng tipsar om drinkar med den prisbelönta produkten

Skagerrak Nordic Dry Gin och Emil Åreng tar sitt samarbete till nästa nivå, sedan starten av 2021 har Emil uppburit rollen som ambassadör och ansiktet utåt för den prisbelönta produkten. Skagerrak Nordic Dry Gin är inspirerad och skapad av floran från hav och land vid Skagerrak-området mellan Sverige, Norge och Danmark. Emil Åreng är en prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut böckerna ”Salongs i Norrland” och ”Jakten på en perfekt Dry Martini”, samt jobbat på några av Sveriges mest eminenta cocktailbarer. Nu har bartendermästaren tagit fram unika drinkrecept med just en nordisk prägel och de serveras nedan!

”Skagerrak Gin har verkligen tagit sig an uppgiften att göra en egen stil på Gin som enbart kan ses som en Nordic Dry Gin. Ska bli väldigt kul att jobba med cocktails med Skagerrak och inspirera både folk i branschen men framförallt den som vill ta tag i sitt drinkskapande hemma.

De cocktails jag skapat här lyfter verkligen Skagerrak och kombinationerna är mer eller mindre lika ändlösa som en Rubiks Kub!” säger Emil Åreng, Skagerraks ambassadör.


SKAGERRAK NORDIC DRY GIN x EMIL ÅRENG

Scandinavian Drajja

SCANDINAVIAN DRAJJA

40 ml Skagerrak Nordic Dry Gin, 20 ml Spriteriets Torra Vermouth, 2 droppar Karl-Johan svamp olja, picklat fementerat plommot aka. Nordic olive

Servering: Rör allt i rörglas och servera på en stor is-bit eller mycket is i ett whiskyglas.

En skandinavisk Dry Martini som passar perfekt som fördrink med ostron som sin bäste vän.

C-BYRÅN

50 ml Skagerrak Nordic Dry Gin, 10 ml svensk punsch, 10 ml citronjuice, 100 ml Tonic och en nypa salt.

Servering: Bygg allt i ett highballglas på is och servera med några syltlökar.

En Gin och Tonic med lite svensk sötma och syra som passar när som helst under en festlig kväll, går lätt att göra till en stor bål

NORTHBOUND

35 ml Skagerrak Nordic Dry Gin, 25 ml Hjortronsockerlag, 15 ml Citronjuice, 10 ml tranbärsjuice och 100 ml Champagne.

Servering: Bygg allting i ett champagneglas eller Coupette och toppa med champagne.

Hjortronsockerlag: Koka upp 0.5 liter sockerlag (lika delar socker och vatten) lägg ner 200 gr frysta hjortron och låt dem ”smälta ner”, låt stå i 2 timmar och sila sedan bort hjortronen (koka sylt).

En champagnecocktail som hyllar de norra delarna av Skandinavien som du kan göra enkelt hemma.

GINÄGRETTE

1 msk citronjuice , 3 msk Olivolja, 2 msk rödvinsvinäger, 3 tsk socker, 2 msk Skagerrak Nordic Dry Gin, 1 krm salt, 1 krm peppar, hackad persilja och dill.

Servering: Rör ihop alla ingredienser och låt stå.

Serveras självklart till Ostron.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Arcus Sweden AB är ett helägt dotterbolag till ArcusGruppen. Koncernchef är Kenneth Hamnes. Bolaget startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Arcus Sweden representerar dels Arcusgruppens egna varumärken så som Lysholm Linie, Braastad Congac, Aalborg och Gammel Dansk och har dels utvecklat samarbeten med några av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen. 

Arcus strategi är att genom lokal marknadskompentens och fokus stärka och vidareutveckla våra egna och våra partners varumärken och därmed säkerhetsställa långsiktig tillväxt på den svenska marknaden.

Vår vision är att både våra kunder och uppdragsgivare skall uppfatta oss som den mest attraktiva partnern. Detta genom att erbjuda en stark varumärkesportfölj med både etablerade och marknadsledande varumärken och nya och innovativa produkter med potential för framtidspotential. Allt för att erbjuda konsumenterna och våra kunder ett sortiment av hög kvalitet som är både attraktivt och levande.

Kontakter

Martina Talmet

Brand Manager (+46) 8 545 534 30

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden