Gå direkt till innehåll
Nu lanseras Aalborg Jule Akvavit 2021

Pressmeddelande -

Nu lanseras Aalborg Jule Akvavit 2021

Enligt traditionen har det återigen blivit dags för lanseringen av Aalborgs årliga julakvavit. Flaskan som kommer i begränsad upplaga har för många blivit ett måste på julbordet samt även ett samlarobjekt. Aalborg Jule Akvavit är en hyllning till 1800-talets akvavit med hög styrka och kumminsmak.

1 november lanseras årets Aalborg Jule Akvavit som blivit känd för sina kraftiga kummintoner och rustika smak. Akvaviten som har tillverkats årligen sedan 1982 bygger på gamla tiders traditioner och hantverk. Alkoholhalten är exakt 47,4 procent vilket var en standard i Danmark för både brännvin och akvavit under andra halvan av 1800-talet. Flaskan symboliserar den gamla järnvägsporten till De Danske Spritfabriker i Ålborg vars historia börjar år 1846.

– Aalborg Jule Akvavit är verkligen en speciell produkt tack vare sin rejäla styrka och intensiva smak från en svunnen tid. För dem som väl provat akvaviten till julbordet är det oftast svårt att gå tillbaka till mildare sorter, säger Marcus Pederson, Senior Brand Manager för Aalborg. Det är därför som följarskaran för Aalborg Jule Akvavit är drycken trogen år efter år.

Aalborg Jule Akvavit tillverkas på destillat från kummin, dillfrön och koriander. I doft och smak har den en robust karaktär av kummin med en fin eftersmak av apelsin, mandel och koriander. Drycken serveras med fördel kyld i ett snapsglas på fot till julens smakrika rätter från sill till revbensspjäll. Under International Spirits Challenge 2021 belönades Aalborg Jule Akvavit med ett dubbelguld för sin kvalitet.

Lanseringen av Aalborg Jule Akvavit 2021 sker 1 november i Systembolagets beställningssortiment. Priset är 299 kronor för 70 cl och artikelnumret 112601.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo. www.anora.com

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden

Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden