Gå direkt till innehåll
Kurayoshi fortsätter att kamma hem fler internationella utmärkelser

Pressmeddelande -

Kurayoshi fortsätter att kamma hem fler internationella utmärkelser

Kurayoshi är japanska Matsuis unika maltwhisky-serie. Den säljs i en begränsad upplaga i Europa och kammar ständigt hem priser. Bara under 2021 har Kurayoshi erhållit priser i tävlingarna Ultimate Spirits Challenge, IWSC och International Spirits Challenge.

Internationella vinster för Kurayoshi

Den unika maltwhiskyserien Kurayoshi från japanska Matsui har tagit världen med storm och har under 2021 erhållit nya utmärkelser i internationella sprittävlingar. Produkten Matsui Single Cask Sakura fick högst poäng i kategorin ”World Whisk(e)y ” och utmärkelsen ”Chairman’s Trophy ”, samt är utsedd till en av världens 100 bästa spritsorter i tävlingen Ultimate Spirits Challenge 2021. Matsui Single Cask Sakura är en limiterad raritetsprodukt som främst är tillgänglig i EU.

Produkten Kurayoshi Pure Malt NAS fick högst poäng i categorin ”Japanese Whisky ” i tävlingen IWSC och Kurayoshi 12YO som säljs i Systembolagets beställningssortiment i Sverige vann guldmedalj i tävlingen International Spirits Challenge.

Kurayoshi destilleriet

Kurayoshi är ett nybyggt destilleri i Tottori-prefekturen invigt 2015. Destilleriet ligger intill Japanska havet med Daisen-bergen i ryggen. Redan på 1990-talet började ägaren Kaoru Matsui köpa maltsprit från olika japanska destillerier för att lagra på egna ekfat.

Det som gör japansk whisky så speciell jämfört med skotsk är klimatet. Här vid kusten är temperaturskillnaderna dramatiska med några få minusgrader på vintern upp mot 35˚C sommartid. Whisky mognar när faten ”andas”. På sommaren expanderar alkoholen ut i träet och när det blir kallare pressas den tillbaka. Enligt japanerna går mognadsprocessen 3-4 gånger fortare än i Skottland.

Kurayoshi finns i Systembolagets beställningssortiment i tre olika årgångar.

Kurayoshi 8 Years Old art.nr 40546

Kurayoshi 12 Years Old art.nr 40547

Kurayoshi 18 Years Old art.nr 80352

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Arcus Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Arcusgruppen. Bolaget startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Arcus Sweden representerar dels Arcusgruppens egna varumärken så som Lysholm Linie, Braastad Congac, Aalborg och Gammel Dansk samt har dels utvecklat samarbeten med några av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen.

Arcus strategi är att genom lokal marknadskompentens och fokus stärka och vidareutveckla våra egna och våra partners varumärken och därmed säkerhetsställa långsiktig tillväxt på den svenska marknaden.

Vår vision är att både våra kunder och uppdragsgivare skall uppfatta oss som den mest attraktiva partnern. Detta genom att erbjuda en stark varumärkesportfölj med både etablerade och marknadsledande varumärken och nya och innovativa produkter med potential för framtidspotential. Allt för att erbjuda konsumenterna och våra kunder ett sortiment av hög kvalitet som är både attraktivt och levande.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact
Elin Nävemark

Elin Nävemark

Presskontakt Marketing Coordinator Wine Sweden +46761188969

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden