Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Grönstedts National 2016 Fine Champagne

En somrig cognac från Grande och Petite Champagne
Lagom till Sveriges nationaldagsfirande presenterar Grönstedts traditionsenligt cognacen National. Årets upplaga är en Fine Champagne lagrad på ekfat från Limousin med en medelålder på 15 - 30 år, numrerad för hand.


- Jag inledde framtagningsprocessen med att bestämma att vi enbart ska använda exklusiv cognac från Grande och Petite Champagne detta år. För att finna den perfekta smakblandningen anordnade vi en provning utifrån all tillgänglig Fine Champagne. Årets National består av cognacsorter med fruktiga aromer och intensiv vanilj vilket möter det sammetslena som kännetecknar just Fine Champagne. National är i år skapad för att kunna ackompanjera en svensk sommarkväll. Varför inte tillsammans med jordgubbar och grädde, säger Master Blender David Croizet.


Det är en tradition att Grönstedts presenterar en begränsad upplaga exklusiv cognac inför den svenska nationaldagen. I 2016 års National står Fine Champagne i centrum. Byggstenarna är en blandning av druvor från de två mest exklusiva regionerna i Cognac, Grande och Petite Champagne. Att hitta de perfekta komponenterna till National är en lång och ständigt pågående process som kräver stor hantverksskicklighet.


- Vi är mycket stolta över att kunna fortsätta presentera Grönstedts National årligen. Vi har tidigare provat på att göra den ännu mer exklusiv genom att endast vartannat år utkomma med en ny produkt, men efter påtryckningar från engagerade cognac-konnässörer som ofta samlar på Grönstedts National har vi tagit till oss att detta är en produkt som ska lanseras varje år, säger Peter Edin, Senior Brand Manager för Grönstedts.


Grönstedts National 2016 lanseras 3 juni i en upplaga om 1 500 handnumrerade buteljer i Systembolagets exklusiva sortiment. Priset är 759 kr för en flaska om 500 ml, artikelnummer är 40449.

Kort om Grönstedts National 2016

  • Grönstedts Cognac grundades av Johan Daniel Grönstedt 1846.
  • Årets upplaga är den 11:e i ordningen
  • En Fine Champagne vilket innebär att alla komponenter kommer från distrikten Grande och Petite Champagne som är de två mest exklusiva regionerna i Cognac i södra Frankrike.
  • Den har lagrats på ekfat från Limousin mellan 15-30år.

För mer information kontakta Peter Edin, Senior Brand Manager Altia Sweden, AB tel: 0709-423424 e-post:peter.edin@altiacorporation.com

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden