Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Exklusivt släpp av äldre årgångsviner från Nederburg på Systembolaget

Fredagen den 5/10 kl. 10.00 är det dags att hänga på låset hos Systembolaget då släppet av två nya viner från Nederburg sker. Vinerna släpps på Systembolagets exklusiva tillfälliga sortiment så det gäller att vara snabb. Det är Nederburg Limited Edition Viognier 2011 samt Nederburg Limited Edition Pinotage 2004 som inväntas men vinerna har redan presenterats på en provning av Mats Claësson där deltagarna var mäkta imponerade. Det är ingen tillfällighet att den sydafrikanska vinguiden The Platter’s by Diners Club South African Wine Guide 2017 utsåg Nederburg till årets vinhus. Denna gång kan vi se fram emot två riktigt roliga viner som släpps i en begränsad upplaga.

Det vita vinet kommer från obevattnade 18-åriga stockar från en vingård i Darling, och att vinet är av bra kvalitet är det ingen tvekan om. I Nederburg Limited Edition Viognier 2011 får vi ett härligt uttryck av den aromatiska och blommiga druvan som här även har fått mognadens behagfulla bouquet. Vinet är härligt nyanserat och uttrycksfullt med dofter och smaker som för tankarna till solmogen aprikos, citruszest, apelsinblom och viol. Vinet har en ypperlig balans där frukten, faten och den lätt feta texturen umgås på bästa sätt. 1100 flaskor av Viognier finns att tillgå.

I det röda vinet, Nederburg Limited Edition Pinotage 2004 ser vi verkligen en Pinotage när den är som bäst. Efter 24 månader på fransk och amerikansk ek har den en väl utvecklad och komplex doft av mörka och röda plommon, mörk choklad, kryddor och fat. Det är ett vin med själ och personlighet. Ca 1500 flaskor kommer att finnas på systembolagshyllorna.

Lansering 5 oktober i utvalda systembolagsbutiker. Om inte vinerna finns i din butik går de att beställa. Båda vinerna släpps i begränsad upplaga.

Nederburg Limited Edition Viognier 2011
Ursprung: Darling, Sydafrika
Pris 199 kr
Alkoholhalt: 13%
ca 1100 flaskor

Nederburg Limited Edition Pinotage 2004
Ursprung: Western Cape, Sydafrika
Pris: 239 kr
Alkoholhalt: 13,5%
ca 1500 flaskor

Nederburg Wines grundades 1791 och ägs idag av dryckesföretaget Distell. Företaget är involverade i flera hållbarhetsprojekt, bland annat välgörenhetsorganisationen Qhubeka. Organisationen delar ut cyklar till människor som bidrar till det lokala samhället. Sedan starten har Qhubeka distribuerat mer än 80 000 cyklar.

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact
Elin Nävemark

Elin Nävemark

Presskontakt Marketing Coordinator Wine Sweden +46761188969

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden