Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ekologisk Chenin Blanc från Nederburg

Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc, en efterlängtad nyhet som lanseras på Systembolaget den 1:a september.

Nu lanserar Systembolaget en härligt fruktig Chenin Blanc från Sydafrikas mest prisbelönta vineri, Nederburg. Vinet som kommer att säljas på de flesta Systembolagsbutiker är ett ekologiskt vin där druvorna kommer från vingården Papkuilsfontein endast 25 kilometer från havet.Här växer druvorna i harmoni med naturen och de svala vindarna från havet ger en längre tid för druvorna att mogna, samt att bilda fler goda smaker och aromämnen.

- Ett ekologiskt vin måste uppfylla krav på tillverkning och på odlingen säger Gustaf Lönnbeck, Brand Manager Altia. Mycket handlar om hårdare regler för användningen av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Vad det gäller tillverkningen får man inte använda lika många tillsatser och processhjälpmedel som vid en konventionell vinproduktion. Gränsen för hur mycket svaveldioxid som får tillsättas är också lägre fortsätter Gustaf Lönnbeck.

Den medelstora doften i Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc är fruktig med toner av päron, aprikos, gula äpplen och lime. Samma frukter återfinns i smaken som även är torr och fräsch. Vinet kan drickas som det är men med fördel serveras till lätta och medelkraftiga fiskrätter, pasta och sallader.

Druvsorten Chenin Blanc som definitivt förtjänar större uppmärksamhet har sitt ursprung i mellersta Loiredalen och nämns i skrifter redan 1496. Druvan är en i naturen spontan korsbefruktning mellan den gröna druvan Savagnin och en annan okänd druvsort. Chenin Blanc är mycket mångsidig och förekommer både i söta, torra och mousserande viner.

Det finns globalt runt 35 000 hektar och det land som har de absolut största arealerna är Sydafrika. De senaste åren har det varit en stark trend att göra mer och mer ambitiös och högklassig Chenin Blanc och idag finns det många viner som utan problem kan ge de finaste ursprungen i Loire en mycket god match.

Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc lanseras i ordinarie sortiment den 1 september med artikelnr 5401. Alkoholhalten är 13.5% och priset är 89 kr.

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden