Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Nytt rödvin från legendarisk producent – Nederburg The Winemasters Shiraz Tannat

Nu släpps Nederburg The Winemasters Shiraz Tannat, ett smakrikt rött vin från den berömda sydafrikanske vinproducenten Nederburg. Producenten tar år efter år hem priser och utmärkelser både i och utanför Sydafrika och den ingår i landets främsta koncern i vin- och spritbranschen.

Nederburg Shiraz Tannat är ett mustigt rödvin som består till 30 procent av druvan Tannat och resterande 70 procent är Shiraz. Tannat är relativt ovanlig utanför den franska appellationen Madiran, men har på senare år fått alltmer uppskattning utanför Frankrikes gränser. Druvan ger mustiga viner som åldras väl. Shiraz är samma druva som syrah, men namnet skiljer sig åt i olika delar av världen. Precis som Tannat ger den ett mörkt vin som passar för lagring på fat. Både Shiraz- och Tannatdruvorna kommer från toppklassade vingårdar i sydvästra spetsen av Sydafrika.

Druvorna till Nederburg Shiraz Tannat skördas både för hand och med maskin under februari och mars. De krossas och jäser i rostfria ståltankar under två veckor och lagras därefter på fat i fransk och amerikansk ek under åtta månader.

– Vi är stolta över att kunna presentera så högklassigt och lite ovanligt vin från en av Sydafrikas mest legendariska vinproducenter. Nederburgs historia började 1791 och är idag en av Sydafrikas mest prisbelönta och ansedda vinproducenter, säger Gustaf Lönnbeck, Brand Manager på Altia.

Under 2017 har Nederburg fått 130 utmärkelser, och året innan så många som 120.

I 2017 års utgåva av Platter’s Wine Guide utsågs vinproducenten till ”Winery of the Year”. I guiden, som är den sydafrikanska vinnäringens ”bibel”, fick fem av Nederburgs viner högsta betyg. Det var mer än någon annan sydafrikansk vinproducent lyckades ro hem.

Nederburgs framgångar har sin grund i en tradition av innovation och stort fokus på detaljer. De arbetar utifrån filosofin ”hemligheten ligger i detaljerna”, som inbegriper allt ifrån vingårdarnas läge och nätverket av odlare till planering av skördar, hantering av druvorna och hur de vinifieras i vinkällarna. Chefsvinmakare Andrea Freeborough leder ett team av skickliga vinmakare som arbetar tätt tillsammans under hennes ledning.

Nederburg Shiraz Tannat har en medelstor doft med inslag av mörka bär som björnbär och blåbär, röda bär och fat med komponenter av örter och lakrits. Smaken är medelfyllig och fruktig med mogna tanniner och bra intensitet med inslag av mörka bär och frukter, lakrits samt en kryddig ekfatskaraktär. Vinet passar utmärkt till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter, som exempelvis en mustig nöt- eller lammgryta, grillat kött och vällagrade ostar.

Nederburg The Winemasters Shiraz Tannat släpps den 1 december och ingår i Systembolagets ordinarie sortiment. Den kostar 89 kronor och har artikelnummer 2027.


För mer information, vänligen kontakta:
Gustaf Lönnbeck, Brand Manager
073-326 31 43
gustaf.lonnbeck@altiacorporation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden