Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​En fräsch nyhet till vårens drinkar – Explorer lanserar en Pink Gin med smak av jordgubb och rabarber.

Intresset för smaksatt gin har vuxit sig stort i Sverige de senaste åren. Nu lanserar Explorer vårens stora nyhet Explorer Pink Gin – en äkta gin med somriga smaker av jordgubb och rabarber. De fruktiga tonerna kombineras med ginens tydliga karaktär av enbär och citrus, och gör drycken unik på marknaden.

Explorer har utvecklat Pink Gin tillsammans med Jonas Odland, Master Blender på Altia. Målsättningen var att utforma ett recept för en fruktig och smakrik Pink Gin som är lätt att tycka om, samtidigt som den äkta ginens klassiska enbärskaraktär inte går förlorad.

- Jag är otroligt nöjd med resultatet, att vi lyckades ta fram en Pink Gin med tydliga undertoner av ginens klassiska kryddblandning samtidigt som inslagen av jordgubb och rabarber ger en somrig karaktär som passar utmärkt i många cocktailrecept, säger Jonas Odland, Master Blender på Altia.

Jonas Odland rekommenderar att använda Explorer Pink Gin som bas i välkända gindrinkar, en favorit är Pink Gin & Tonic. Men också att prova sig fram själv för att hitta nya spännande cocktails till vårens och sommarens festligheter.

- Efter att vår ordinarie gin Explorer Gin har blivit så pass uppskattad och etablerad på marknaden blev det ett naturligt steg att utveckla en bra Pink Gin. Vi har nu skapat en riktigt bra produkt för de som är nyfikna på gin och för alla som vill blanda goda drinkar och en ny sorts gindrinkar, säger Sanna Sundin, Senior Brand Manager för Explorer hos Altia Sweden.

Explorer Pink Gin säljs i en miljövänlig och prisvärd PET-flaska om 70 cl.

- Vi vill göra Explorer Pink Gin så skonsam mot miljön som möjligt och PET-flaskan har mängder av fördelar framför glas. Utsläppen av växthusgaser minskar med hela 45 procent och tillverkningsprocessen kräver 23 procent lägre energiförbrukning jämfört med glas, säger Sanna Sundin.

Från och med februari finns Pink Gin tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment.

Två recept för vårens cocktails:

Explorer Pink & Tonic

5 cl Explorer Pink Gin
15 cl Tonic water
Jordgubbar och rabarber

Fyll ett glas med rikligt med is. Måtta och häll i ingredienserna. Skär upp en jordgubbe i tunna skivor och lägg i glaset. Rör om.

Använd en potatisskalare och skär två långa rabarberskivor med hela stjälken. Lägg ned en i glaset, snurra ihop den andra ”skivan” och sätt på en tandpetare eller garnityrpinne. Lägg på toppen av glaset och servera.

Explorer Pink Lemonade (Räcker till 3-4 drinkar)

15 cl Explorer Pink Gin
Juice från 2 citroner
2 matskedar strösocker
30 cl sodavatten
Jordgubbar och rabarber

Juica ur de två citronerna. Häll citronjuicen och två rikliga matskedar strösocker i en karaff. Rör om. Addera Explorer Pink Gin och sodavatten. Fyll på med rikligt med is. Skiva upp rabarber och jordgubbar, lägg ned i karaffen. Rör om och servera.

Tips!

Isa gärna upp glasen du ska servera i. Skär upp och förbered lite extra garnityr till dina drinkar. Ställ gärna fram dem på bordet vid sidan av glasen på ett festligt fat och låt dina gäster gå loss!

Explorer Pink Gin
Artikelnr: 82313
Pris: 219 kr (inkl. pant)
Volym: 700 ml PET-flaska
Alkoholhalt: 37,5 %

Om Explorer:
Explorer Vodka skapades 1958 och blev snabbt en svensk favorit, vilket den är än idag. Grundtanken från 50-talet håller ännu: en prisvärd och ren vodka, som gjord för att blanda drinkar på̊. Skeppet och seglet, som är Explorers signum, ritades ursprungligen av Sigvard Bernadotte. 2017 släpptes Explorers första line extension Explorer Gin. 

För mer information, vänligen kontakta:
Sanna Sundin, Senior Brand Manager Scandinavia, Altia
070-556 89 88
sanna.sundin@altiagroup.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden