Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Medvind – Den första limiterade kollektionen med klassiska regnplagg från Explorer

Den efterlängtade svenska sommaren är nu här med sina ljusa kvällar och sitt växlande väder som får oss att tänka tillbaka på de fina stunder vi minns. Medvind är Explorers hyllning till den svenska sommaren och är en limiterad kollektion som består av en klassisk regnjacka, en vattentät bucket hat och en väska i slitstarkt regnjacketyg. Namnet Medvind är inspirerat av Explorers skepp på etiketten, ursprungligen designad av industridesignern Sigvard Bernadotte och har varit med sedan 1958.

Om kollektionen

Regnjackan är en klassisk unisexmodell handgjord med dubbelsvetsade sömmar, som stängs lätt med tryckknappar. Vid luvan finns dessutom en justerbar dragsko. I kollektionen finner du även en handsydd allvädershatt fodrad med mjukt bomullstyg - en klassisk bucket hat som håller stilen i alla väder. För att skydda dina prylar och din picknickmat erbjuds även en slitstark väska som är lätt att bära med sig.

- De flesta svenskar längtar hela året efter sommaren, tiden då vi tar igen mycket efter en mörk och lång vinter. Men som vi alla vet innebär svensk sommar ofta ostabilt väder med regn som kommer så fort man klär sig för sommaren. Därför är vi otroligt glada att introducera Medvind - en kollektion som hyllar den svenska sommaren och gör det möjligt att njuta av den oavsett väder och vind, säger Sanna Sundin, Senior Brand Manager på Altia.

Kollektionen Medvind släpps den 2 juli 2020 och finns tillgänglig att köpa online här.

För mer information, vänligen kontakta: 
Sanna Sundin, Senior Brand Manager Scandinavia på Altia
sanna.sundin@altiagroup.com
070-556 89 88

Credits kampanj:
Fotograf: Frida Vega Salomonsson från Bad Land
Koncept och design: WDW Creative
Medverkande i kampanjen: Niklas Langen, Dahir Omari, Johanna Schneider

Om Explorer
Explorer Vodka skapades 1958 och blev snabbt en svensk favorit, vilket den är än idag. Grundtanken från 50-talet håller ännu: en prisvärd och ren vodka, som gjord för att blanda drinkar på̊. Skeppet och seglet, som är Explorers signum, ritades ursprungligen av Sigvard Bernadotte. Explorers produkter kommer på PET-flaska, vilket är ett naturligt led i Explorers ambition att vara så skonsam mot miljön som möjligt. Tillverkning av PET-flaskor kräver lägre energiförbrukning och minskar utsläppen av växthusgaser med hela 45 %. Dessutom återvinns PET-flaskor i högre utsträckning än glasflaskor.

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden