Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Explorer lanserar ekologisk gin

Nu utökar Explorer sitt sortiment och lanserar för första gången en annan produkt utöver vodkan; en ekologisk Gin. Explorer Vodka skapades 1958 och blev snabbt populär bland svenska folket. Idag är Explorer Sveriges mest sålda vodka med närmare en miljon sålda flaskor per år.

- Med Explorer Gin vill vi erbjuda marknaden en ren, kvalitativ och prisvärd gin som är gjord för att blanda drinkar med, säger Caroline Grundström, Senior Brand Manager för Explorer.

Explorer Gin har destillerats på pot-still med riktiga enbär. Ingredienserna är uteslutande ekologiska, och förutom enbären så ingår även destillat av korianderfrö, angelikarot, citronzest och ingefära. Explorer Gin är en äkta ”Distilled Gin” vilket är den högsta ginkvaliteten som även kallas för ”London Dry Gin”.

- Gin är basen i många människors favoritdrinkar och kan blandas på oerhört många sätt, allt från klassiker som french 75 som hängt med i över 100 år till moderna lemonadcocktails, säger Caroline Grundström.

Inför lanseringen har Explorer inlett ett samarbete med bartendern Oskar Johansson, som tagit fram tre specialkomponerade drinkar med Explorer Gin som bas. Drinkarna består, liksom Explorer Gin, av ekologiska råvaror.

- För prisklassen är detta en grym gin och det känns fantastiskt kul att Explorer satsar på ekologiskt, säger Oskar Johansson.

För att vara så skonsamma mot miljön som möjligt så kommer produkten att buteljeras i PET-flaska. Genom att tappa Explorer Gin på PET-flaska minskar utsläppen av växthusgaser med hela 45 procent och tillverkningsprocessen kräver 23 procent lägre energiförbrukning jämfört med glas.

Explorer skapades 1958 och vodkan blev snabbt svenskens favoritvodka. Idag är vodkan Sveriges mest sålda spritvarumärke. Grundtanken från 50-talet håller än: en prisvärd och ren vodka som gjord att blanda drinkar på. Skeppet och seglet ritades ursprungligen av Sigvard Bernadotte och är Explorers signum.


DRINKRECEPT

Exploring Gin Fizz

Ingredienser:

50 ml Explorer Gin
20 ml citronjuice
20 ml limejuice
30 ml sockerlag
1 msk yoghurt
1 st äggvita
1 pkt müsli
1 st sodavatten

Tillvägagångssätt:

Blanda alla ingredienser i en shaker och skaka i ca 1 minut. Addera is och skaka ytterligare 1 minut (tills shakern är kall). Sila upp i ett highballglas och toppa med sodavatten. Garnera med müsli.

Exploring Ice Cream

Ingredienser:

50 ml Explorer Gin
150 ml Tonic Water
1 pkt vaniljglass
1st färsk ingefära

Tillvägagånssätt:

Bygg gin och tonic i en stor vinkupa. Lägg i finskuren färsk ingefära. Toppa drinken med en kula vaniljglass och servera med sked.

Explore Together

Ingredienser:

½ flaska Explorer Gin
1½ flaska sockerärtslemonad*
1 pkt sugrör

*Sockerärtslemonad
5 st citroner (ca 25 cl juice)
10 st sockerärtor
2 dl socker

Tillvägagångsätt:

Muddla ärtorna och tillsätt socker samt pressa citronerna och häll ihop juicen med ärtorna och sockret. Tillsätt 2 dl sodavatten och rör om tills sockret lösts upp.

Servering:

Fyll den halvfulla flaskan Explorer Gin med lemonaden. Gör ett hål för vardera gäst i flaskan (minimum två personer rekommenderas) och stoppa in ett sugrör per person. 

Oskar har bland annat jobbat som barchef på Corner Club i Stockholm, som anses vara en av Sveriges främsta cocktailbarer. Personligen har han vunnit ett flertal tävlingar på både regional och global nivå. Däribland Hernö Gin Cocktail Awards, Linie Awards, Bacardi Legacy & Diageo World Class.


Explorer Gin 

Volym: 700 ml 
Artikelnummer: 32-01
Pris: 199 SEK plus pant
Doft och smak: Stor frisk doft av enbär med aromatiska inslag av koriander, eneträ, citron och ingefära. Smaken är kraftfullt enbärsfrisk och nyanserad genom inslag av koriander, angelika och citrus.
Alkoholhalt: 37.5 %
Förpackning: PET-flaska

För mer information, högupplösta bilder och prover, vänligen kontakta:
Emelie Carlsson, Pretto PR
Mail: Emelie.carlsson@prettopr.com
Tfn: 08-23-42-00, 076-852-22-33

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden