Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Explorer Cosmopolitan - en färdigblandad cocktailfavorit

Explorer lanserar nu en färdigblandad Cosmopolitan, redo att serveras och avnjutas. Det genomarbetade receptet ger en frisk och bärig smak av tranbär och lime. Med sitt inslag av citrus bjuder den även på en frisk eftersmak med en balanserad sötma.

Cosmopolitan, även känd som Cosmo, är en av de mest populära cocktaildrinkarna på drinkmenyn. Den dök först upp i början på 1980-talet i USA och togs fram som den perfekta drinken att servera i ett martiniglas. Det som sedan gjorde den omåttligt populär världen över var den regelbundna birollen i tv-serien Sex and the City.

Med Explorers cocktailnyhet kan du nu servera en klassisk Cosmopolitan, helt utan avancerade drinkrecept. Det enda du behöva tänka på är att servera den väl kyld i ett coupette- eller martiniglas. Och gärna med lite apelsinze¬¬¬st som garnityr.

– Med Explorer Cosmopolitan vill vi göra det enkelt att kunna servera en klassisk cocktail hemma – lika bra och god som om den vore skakad av en bartender, säger Caroline Grundström Senior Brand Manager för Explorer hos Altia Sweden.

Explorer Cosmopolitan kommer på PET-flaska, vilket är ett naturligt led i Explorers ambition att vara så skonsam mot miljön som möjligt. Tillverkning av PET-flaskor kräver lägre energiförbrukning och minskar utsläppen av växthusgaser med hela 45 %. Dessutom återvinns PET-flaskor i högre utsträckning än glasflaskor.

Explorer Cosmopolitan finns i Systembolagets ordinarie sortiment från och med mars.

Kort om Explorer:
Explorer Vodka skapades 1958 och blev snabbt en svensk favorit, vilket den är än idag. Grundtanken från 50-talet håller ännu: en prisvärd och ren vodka, som gjord för att blanda drinkar på̊. Skeppet och seglet, som är Explorers signum, ritades ursprungligen av Sigvard Bernadotte.

Explorer Cosmopolitan
Systembolagsnummer 143-01
Pris: 159 SEK (ex. pant)
Alkoholhalt 25%
Förpackning: PET-flaska

För mer information, vänligen kontakta:
Caroline Grundström, Senior Brand Manager
caroline.grundstrom@altiacorporation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden