Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Patchwork - från ett av världens mest framgångsrika Fairtrade-projekt inom vin

Tidigare i år lanserades ett nytt Fairtrade-märkt vin från Sydafrika– Patchwork. Det är ett fruktigt och generöst rött vin som inte bara smakar gott utan även gör gott!

Märkningen Fairtrade innebär förbättrade ekonomiska villkor för arbetarna och deras familjer. Utöver den högre betalningen får odlarna också en extra premie som kan användas till investeringar som gynnar hela samhället.

Bakom vinet står den sydafrikanske vinproducenten Du Toitskloof med sina vingårdar i Breede River Valley i Rawsonville i Sydafrika. De senaste åtta åren har Fairtrade-projektet Fairhills drivits som ett samarbete mellan producenter i Breedekloof Valley och Origin Wine. Framgången för Fairhills har lett till att de anställda och deras familjers liv har förändrats radikalt, och mer planeras i framtiden. En av de första insatserna var att upprätta dagisverksamheter på vingårdarna. Varje dag lämnas fler än 200 barn på dagisen där de tas omhand av utbildad personal. All personal är boende i byn, och anställning har möjliggjorts genom pengar från projektet. Projektet har lyckats så bra att Origin Wine fortsatt att expandera projektet till andra vingårdar i samma dalgång. På det sättet kan fler människor dra nytta av projektet och samtidigt uppmuntra till självständighet för framtida generationer.

Vi ville dela med oss av den inspiration vi fått vid besök på plats och därför spelade vi in en kort film om projektet som redan har över 300 000 visningar. Du får träffa människorna bakom framgångssagan där vin faktiskt har gjort skillnad. Hela 87 % av de som påbörjat filmen sett klart den. Filmen kan du se här nedan!


Patchwork är gjort på druvorna cabernet sauvignon, cabernet franc, petit verdot och malbec. Det har en stor doft av mörka bär, plommon, lakrits och örter. Vinet har en generös fruktighet av mörka bär och lakrits med inslag av mörk choklad och en lång, kryddig eftersmak. Gör sig utmärkt till grillat kött och olika typer av kryddiga korvar. Även när höstens mustiga grytor gör intåg är Patchwork ett perfekt vinval.

Patchwork har artikelnr 2182 och kostar 87:-.

För att läsa mer om projektet och vinet, gå in på www.patchworkwines.se och för att se mer av Fairtrade Sveriges arbete, besök www.facebook.com/FairtradeSverige

För mer information, kontakta gärna:
Carin Widoff, Senior Brand Manager, Altia Sweden, Carin.widoff@altiacorporation.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Altia Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Altia Plc i Finland. Altia Plc är ett företag som producerar, distribuerar, marknadsför och säljer alkoholhaltiga drycker i Norden och de baltiska länderna. Altia Plc:s egna varumärken inkluderar bl.a. Blossa, Grönstedts, Koskenkorva, O.P. Anderson, Explorer och Chill Out. Företaget representerar också andra internationella kvalitetsvarumärken från hela världen.  www.altiacorporation.com

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden