Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Vinet till vego kommer från Patchwork! - ”till varje vegorätt finns ett vin som är rätt”

Rött till kött och vitt till fisk är en gammal sanning. Men vad dricker du till vegomaten som är populärare än någonsin just nu?


Patchwork är en vinserie som matchar vegokökets alla smakriktningar och tillagningssätt, en vinserie som vill inspirera fler att äta vegetariskt oftare.

– I Systembolagets smakguide finns det bara en enda symbol för viner som ska passa till vegetarisk mat, säger Carin Widoff, Senior Brand Manager på Altia som producerar Patchwork. Det innebär att alla viner som pryds med bilden av en rödbeta skulle passa all vegetarisk mat oavsett ingredienser och tillagningsmetod. Självklart är det ju inte så!


Lanserar smaksymboler

Nu har Patchwork utvecklat en smakguide som utmanar Systembolagets idé och visar på att bredden av smaker och tillagningssätt i vegoköket behöver matchas i vinutbudet. Och att det är tillagningsmetoden som är central snarare än råvaran. Vegoköket erbjuder sex smakgrupper att välja vin till: kokt, grillat, stekt&friterat, ugnsbakat, plockmat samt sallad&rawfood.


Vårnyhet på hyllan

Den 1 mars släpps det första vita vinet i serien, Patchwork Pinot Grigio. Det blir det enda vinet på Systembolaget med Pinot Grigio från Argentina. Patchwork Pinot Grigio har en fräsch och fruktig doft av citrus och exotiska frukter. Smaken är även den frisk och fruktig med en pigg och uppfriskande syra. Vinet gör sig utmärkt till buffé med smårätter med vårens primörer, meze och raw food. Ett gott och dynamiskt vin tack vare sin generösa fruktighet och syra. Patchwork Pinot Grigio har artikelnr 6075-01 och kostar 79:-.


Ett vin till alla smaker

För att leva upp till visionen ”Till varje vegorätt finns ett vin som är rätt” är samtliga viner sammansatta druvblandningar som matchar de olika smakgrupperna. Patchwork Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot,

Malbec har rökiga och kryddiga toner, inslag av svarta vinbär, blåbär, choklad,

mynta och vanilj och passar utmärkt till stekta och grillade vegorätter som grillad halloumi eller vegoburgare. Patchwork Grenache, Petit Verdot har balanserad smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, blåbär, choklad, mynta och vanilj och passar till vegetariska rätter som stekts i ugn eller friterats som till exempel friterade vårrullar eller krispiga kikärtsbiffar.För mer information, vänligen kontakta:

Caroline Grundström, Senior Brand Manager, Altia Sweden AB, 070-738 62 48, caroline.grundstrom@altiacorporation.com

Carin Widoff, Senior Brand Manager, Altia Sweden AB, 076-877 84 51, carin.widoff@altiacorporation.com


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Altia Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Altia Plc i Finland. Altia Plc är ett företag som producerar, distribuerar, marknadsför och säljer alkoholhaltiga drycker i Norden och de baltiska länderna. Altia Plc:s egna varumärken inkluderar bl.a. Blossa, Grönstedts, Koskenkorva, O.P. Anderson, Explorer och Chill Out. Företaget representerar också andra internationella kvalitetsvarumärken från hela världen.  www.altiacorporation.com

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden