Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de tillsammans storsatsar på drinken Flädertiser. En läskande god och samtidigt sofistikerad drink bestående av Hallands Fläder och den lätt kolsyrade äppeldrycken Appletiser.

Drinken serveras i vinglas med is och några skivor lime och kommer att finnas på ett stort antal krogar över hela Sverige i sommar. Skaparna av drinken tror att svenska folket är redo för något nytt på sommarens uteserveringshäng.

– Vi har en känsla av att folk börjar bli lite mätta på Aperol Spritz nu och är redo för något nytt. Med Flädertiser satsar vi på traditionellt somriga smaker av fläder, äpple och lime, och med en klassisk svensk produkt i grunden, det vill säga Hallands Fläder, berättar Åsa Strömberg, Senior Brand Manager för Hallands Fläder på Altia Sweden AB.

– Det är en enkel drink, som också går alldeles utmärkt att blanda till hemma, samtidigt som den har en sofistikerad och fräsch smak. Vi tror att detta är precis vad målgruppen törstar efter nu, fortsätter Åsa, som producerar Appletiser.

Från snaps till drinkar - en växande trend
Hallands Fläder är kanske mest känd som en självklar del i samlingen snapsar som serveras på midsommar- och julbordet. Men man ser nu en växande en trend bland bartenders och mixologer, där man experimenterar med traditionella svenska spritdrycker i cocktails och drinkar. En trend som Flädertiser jackar in i.

– Just nu finns en stor dragningskraft hos bartenders att jobba med det som egentligen borde ligga oss närmast till hands, men som man kanske inte vågat sig på förrän nu. Under lång tid har vi blickat ut i världen för att hitta inspiration, medan våra egna klassiker fått stå i skuggan. Därför känns det extra kul att det satsas så mycket på Flädertiser just nu, det är verkligen helt rätt i tiden, kommenterar Niclas Ericsson, Brand Ambassador på Altia.

Förutom Hallands Fläder består Flädertiser alltså av drycken Appletiser. Appletiser är framställt av en unik blandning av tio olika äppelsorter som kolsyras lätt. Framställningsmetoden ger en lyxig uppfriskande smak som lämpar sig mycket väl som del i en drink eller cocktail. Appletiser lanserades i Sverige under 2016, men är en över 50 år gammal dryck med rötter i Sydafrika.Flädertiser serveras på ett stort antal krogar över hela Sverige i sommar.

FLÄDERTISER - så blandar du drinken
4 cl Hallands Fläder
12-16 cl Appletiser (finns i välsorterade daglivarubutiker)
Rikligt med is
Några limeklyftor/-skivor
Servera i kylda glas

För frågor kontakta:

Jenny Asplund, PR & Communication Manager, Altia, jenny.asplund@altiagroup.com

Åsa Strömberg, Senior Brand Manager, Altia, asa.stromberg@altiagroup.com

för fler bilder: https://goo.gl/88TDX1

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden