Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Lyxig roséchampagne till Alla hjärtans dag

Lagom till Alla hjärtans dag släpps 36 exklusiva flaskor av Laurent-Perrier Alexandra Rosé, en champagne av stora mått. Den är skapad av ett av de mest välansedda champagnehusen i världen, som är särskilt känt för sina framstående roséchampagner.

Laurent-Perrier är ett av de champagnehus som har betytt mest för den rosa champagnens utveckling. De anses av många vara den främsta producenten av just roséchampagne. En anledning till att kvaliteten är unik beror på framställningsmetoden där man låter de röda druvorna macerera i musten för att få den rosa färgen.

Laurent-Perrier Alexandra Rosé är en årgångschampagne, vilket inte hör till vanligheterna hos champagnehuset. För att det över huvud taget ska vara möjligt krävs att druvorna Chardonnay och Pinot noir mognar samtidigt. Det händer inte så ofta och sedan 1987, då Alexandra Rosé lanserades för första gången, har producenten bara släppt ytterligare sex årgångar. Alexandra Rosé 2004 är alltså den sjunde årgången och unik i sitt slag.

Huset Laurent-Perrier gör sällan årgångschampagner. De anser att få vinår har allt som krävs för att resultatet ska bli perfekt. Genom att i stället blanda olika årgångar, druvor och gårdar upprätthåller de samma karaktär och klass på sina champagner år efter år. Därför säger de om sig själva att de inte är ett årgångshus.

Laurent-Perrier Alexandra Rosé skapades som en gåva från fadern Bernard de Nonancourt till dottern Alexandras bröllop 1987. Med sin starka romantiska koppling är den ett passande val av dryck till Alla hjärtans dag.

– Jag tycker att just Alexandra Rosé lämpar sig extra bra på Alla hjärtans dag. Inte bara för att det är en champagne av högsta klass. Rosa champagne är något vi brukar tycka om att dricka i samband ”kärlekens dag” och just den här skapades ju till en kärlekshögtid, så det kan inte bli mer passande. Tänk att öppna en av dessa 36 unika flaskor tillsammans med en person som man tycker väldigt mycket om – det blir den ultimata kärleksförklaringen, säger Carin Widoff, Senior Brand Manager på Altia.

Innan 1968 bestod ungefär häften av produktionen hos champagnehuset Laurent-Perrier av stilla viner. Husets historia av att tillverka röda viner var en anledning till att de var tidiga med att framställa roséchampagne.

Producenten använder sig av en speciell tillverkningsmetod där de röda druvorna får macerera med i musten för att laka ur pigmenten. Det hela övervakas noggrant då färgen ger en guidning till champagnens slutgiltiga smak. I den här processen sker jäsning efter macerationen, och metoden är en anledning till champagnens exklusivitet. Andra sätt att framställa rosé är att antingen tillsätta stilla rött vin i cuvéen eller låta de röda druvorna även jäsa med. Champagnens unika flaskform har inspirerats av de handblåsta flaskorna som de allra första champagnerna i området fylldes i.

Laurent-Perrier Alexandra Rosé 2004 släpps den 31 januari i Systembolagets beställningssortiment i ett begränsat antal om 36 flaskor. Priset är 2 599 kronor och artikelnumret är 71268.


För mer information, vänligen kontakta:

Carin Widoff, Senior Brand Manager 
carin.widoff@altiagroup.com
Tel: 0708-761826

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden