Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Nu lanseras Laurent-Perrier La Cuvée Brut – en unik huschampagne av högsta klass

Nu kommer champagnen Laurent-Perrier La Cuvée Brut till Sverige. Det är en unik huschampagne med ovanligt stor andel av druvan Chardonnay och extra lång lagringstid. Det ger den en fräschör, elegans och finess, precis det som utmärker champagnerna från Laurent-Perrier.

Den som har gjort Laurent-Perrier till ett av de mest ansedda champagnehusen i regionen och känt i hela världen är Bernard de Nonancourt. 1949 tog han över verksamheten som då producerade mindre än 100 000 flaskor per år. I dag är volymen drygt 7 miljoner och i källaren ligger 45 miljoner flaskor på lagring. Bernard hade ett stort intresse för vinproduktion samt en enorm nyfikenhet och experimentlusta för att förbättra och förfina produktionsmetoderna. Han var inte rädd för att prova nytt och göra saker annorlunda.

Lagring av champagne på ståltankar istället för cement var i början av 1970-talet en av Bernards idéer, något som han snappade upp från en vinmakare från Bordeaux. Vinmakaren hette Alain Terrier och kom sedan att arbeta som ansvarig Cellar Master hos Laurent-Perrier i 30 år. Vid sin sida hade han Michel Fauconnet, som blev hans assistent 1983 och sedan 2004 är ansvarig Cellar Master. Ståltankarna gör det enklare att kontrollera temperaturen vid jäsningen samt att de är mycket smidigare att rengöra. Sammantaget bidrar detta till att den slutgiltiga produkten får mer elegans och finess. Numera används nästan alltid ståltankar i regionen till första jäsningen och lagring innan en andra blandning och jäsning tar vid på flaska och bubblorna bildas.

Idag är det systrarna Alexandra Pereyre de Nonancourt och Stéphanie Meneux de Nonancourt som har tagit över champagnehuset Laurent-Perrier. Fortfarande drivs verksamheten i enlighet med deras pappas tankar, värderingar och entreprenöriella anda.

– I Sverige har vi ett brett utbud av champagner, men en huschampagne med så stor andel Chardonnay som i Laurent-Perrier La Cuvée Brut är ovanligt. Jag är stolt över att vi kan tillföra den svenska marknaden något så unikt från ett av världens mest kända champagnehus, säger Carin Widoff, Senior Brand Manager på Altia.

Champagnen innehåller så mycket som 55 procent av druvan Chardonnay. Resten är 35 procent Pinot Noir och 10 procent Pinot Meunier. Det är den stora andelen av just Chardonnay samt att den lagras så länge som fyra år på jästfällningen, som gör La Cuvée Brut till en unik huschampagne och ger den dess förfinade smak, fräschör och långa eftersmak.

För att få tillgång till stora mängder av den eftertraktade druvan har producenten sedan några år tillbaka köpt upp ett antal gårdar och utökat sina arealer med just chardonnayodlingar. I cuvéen används basviner av druvor från cirka 100 olika vingårdar, så kallade crus. Vissa tillför struktur och komplexitet, andra aromer och en del syra. Genom att blanda olika årgångar, druvor och gårdar upprätthåller man samma karaktär och klass på Laurent-Perrier La Cuvée Brut år efter år.

Laurent-Perrier La Cuvée Brut ingår i Systembolagets beställningssortiment och kostar 409 kronor. Den finns även som halvflaska (225 kronor) samt magnumflaska (829 kronor). Artikelnummer 78733.

För mer information, vänligen kontakta:

Carin Widoff, Senior Brand Manager

carin.widoff@altiagroup.com

0708-761826

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden