Gå direkt till innehåll
Årets julaquavit har anlänt tryggt i hamnen efter att ha passerat ekvatorn två gånger!

Pressmeddelande -

Årets julaquavit har anlänt tryggt i hamnen efter att ha passerat ekvatorn två gånger!

Årgångsakvavit från Linie Christmas Edition 2018

Årets lansering av Linie Christmas Edition 2018 finns tillgänglig på Systembolaget från den 1 november och signalerar att det är dags att sätta igång förberedelserna inför jul.

Den kommer i en begränsad upplaga, med en smak som är skräddarsydd för att matcha julens specialiteter till perfektion.

Den traditionella julmaten är ofta smakfull och kraftig vilket ställer mycket höga krav på aquaviten som ackompanjerar de populära rätterna. Linie Christmas Edition 2018 är en fatlagrad aquavit, med en extraordinär lång mognadstid som har utvecklats för att passa till den läckra julmaten. Den gifter sig särskilt väl med krämiga sillar, varmrökt lax, Janssons frestelse och även till smakrika ostar.

Lagras på sin resa till havs runt jorden

Linie Aquavit är den enda aquaviten i världen som mognat på sherryfat under en 4 månader lång seglats över ekvatorn. Fartyget lämnar hamnen i Oslo och tar sig till Sydney tur-o-retur. En resa, som tack vare dess längd, havets rörelse, havsluft och temperaturfluktuationer gör underverk för smaken.

Linie Christmas Edition 2018 ett bra val till julbordet

Linje Christmas Edition 2018 skiljer sig från sina föregångare, eftersom den har lagrats på nyare sherryfat, vilket ger en ännu tydligare smak av sherry med fylligare toner av karamell, vanilj, kaffe och choklad som förhöjer smaken för julens andra tillbehör.

Linie Christmas Edition har lagrats på Sherryfat under totalt 2,5 år, vilket är 14 månader längre än den klassiska Lysholm Line Aquavit. Den exceptionellt långa lagringen ger ett sammetslent resultat och en ännu mer distinkt ton av sötma och vanilj från sherryfaten.

Linie Christmas Edition 2018 finns tillgänglig på Systembolaget från och med den 1 november. Artikelnummer 10730, pris: 149 kr

https://www.systembolaget.se/dryck/sprit/linie-1073002

Vid intresse av att prova en flaska, vänligen kontakta Arcus Sweden AB info@arcussweden.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Arcus Sweden AB är ett helägt dotterbolag till ArcusGruppen. Konsernchef är Kenneth Hamnes. Bolaget startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Arcus Sweden representerar dels Arcusgruppens egna varumärken så som Lysholm Linie, Braastad Congac, Aalborg och Gammel Dansk och har dels utvecklat samarbeten med några av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen. 

Arcus strategi är att genom lokal marknadskompentens och fokus stärka och vidareutveckla våra egna och våra partners varumärken och därmed säkerhetsställa långsiktig tillväxt på den svenska marknaden.

Vår vision är att både våra kunder och uppdragsgivare skall uppfatta oss som den mest attraktiva partnern. Detta genom att erbjuda en stark varumärkesportfölj med både etablerade och marknadsledande varumärken och nya och innovativa produkter med potential för framtidspotential. Allt för att erbjuda konsumenterna och våra kunder ett sortiment av hög kvalitet som är både attraktivt och levande.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden