Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

5 heta tips inför midsommarsnapsen

folk o folk har satt ihop de bästa tipsen att tänka på för att skapa den perfekta snapsupplevelsen till midsommarbordet. Vad är en myt och hur tänker man egentligen för att matcha snapsen till maten?

1. Ha glasen i frysen, inte snapsen. Ett vanligt misstag inför midsommar är att lägga snapsen i frysen. Visst är det gott med en kall, kylande snaps, men kylan dödar både smaken och doften. Ett tips är att lägga in snapsglasen i frysen istället. Snapsen serveras bäst kylskåpskall, det vill säga runt 10 grader.

2. Smaksätt din egna snaps. Att smaksätta sin egna snaps behöver bara någon dags förberedelse och är lätt. Ett snabbt och gott tips är att lägga svartvinbärsblad i brännvinet under natten.

3. Kryddig snaps till sillen. Till sillen passar akvavit perfekt eftersom det innehåller kummin och/eller dill. Om man gillar att lägga in sin sill själv så är dessutom akvavit ett hett tips i receptet. Originalet från 1891, O.P. Anderson, är den perfekta snapsen till inlagd sill.

4. Matcha maten och snapsen. Om lax står på bordet så varför inte matcha det med en snaps kryddad med dill? Även om laxen inte är kryddad med dill så är det väl känt att de två passar ihop, därför kommer också troligen snapsen att passa bra. Hallands fläder och O.P Anderson Klar är perfekta val till laxen.Tänk snapsen som en krydda som går hand i hand med rätten.

5. Ha inte för stora glas. 2 cl stora snapsglas räcker fint och ett tips är att ha två glas per person för att kunna variera snapsen.

Recept till midsommarbuffén:

Frittata med löjrom och smetana ->

Grön sparrissoppa med kavringsmulor och brynt smör ->

Caprese med jordgubbar och mozzarella ->

Matjesill och potatis på sked ->

Marinerad fläskfilé med kall ädelostsås ->

Flädermarinerade jordgubbar med vaniljsabayonne ->

för mer information kontakta Jenny Asplund, PR & Communication Manager, Altia, jenny.asplund@altiagroup.com. tel: 076-103 28 48

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact
Elin Nävemark

Elin Nävemark

Presskontakt Marketing Coordinator Wine Sweden +46761188969

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden