Gå direkt till innehåll
Den ekologiska julsnapsen Snälleröds Brännmästarens Julakvavit finns på Systembolaget i jul

Nyhet -

Den ekologiska julsnapsen Snälleröds Brännmästarens Julakvavit finns på Systembolaget i jul

På hylla i Systembolagets julsortiment

I november blir traditionsenligt Snälleröds Brännmästarens Julakvavit tillgänglig på hylla i Systembolagets julsortiment. Brännmästarens Julakvavit kommer från det ekologiska destilleriet Snälleröds i Skåne och är en väl kryddad, mjuk och välbalanserad traditionell svensk akvavit med en fyllig smak av kummin, anis och fänkål. Akvaviten tillverkas i begränsad upplaga till följd av tre månaders fatlagring på franska ekfat. Brännmästarens akvavit har även en tydlig sherrysmak som tillför en god sötma och fatlagringskaraktär, vilket ger akvaviten en fin helhet och avrundning.

Snapshantverk från Snälleröds

Snapstillverkning är för Snälleröds ett hantverk. Precis som för bönderna som för drygt hundra år sedan gick samman för att starta det ursprungliga bränneriet, syftar Snälleröds produktion idag till att ta tillvara de naturliga råvaror som finns omkring dem. De har en idé om att göra snaps som man gjorde förr. Det innebär att allt runt deras snaps är ekologiskt och i många fall använder de kryddor och örter som är lokala. Exempelvis Malörten plockas varsamt och bearbetas hos dem i Snälleröd. Smaksättningen sker noggrant och genom hela processen fram till den färdiga produkten står hantverket i fokus. Det må vara tids- och resurskrävande, men de är övertygade om att det ger ett bättre resultat. Ett ekologiskt resultat de är stolta över.

Snälleröds Brännmästarens Julakvavit finns på hylla på Systembolaget under julsäsongen för 209 kr och har artikelnummer 4014602

Vid intresse av att prova en flaska, vänligen kontakta Arcus Sweden info@arcussweden.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Marcus Pedersen

Senior Brand Manager

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden