Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Vadstena golfklubb inleder unikt champagnesamarbete med Grönstedts – Två erfarna östgötar bakom golfklubbens mat och dryck

I december lanserades Grönstedts Champagne i Systembolagets beställningssortiment och har sedan dess sålts i över 330 butiker över hela Sverige. Champagnen har inte sålts till restauranger och barer tidigare men Vadstena Golfklubb har nu fått möjligheten och blev därmed den första restaurangen i Sverige att ta in den i sitt sortiment.

En av Vadstena Golfklubbs medlemmar heter Carin Widoff och har en gedigen erfarenhet av champagne. Carin kommer ursprungligen från Linköping men arbetar idag inom vinbranschen i Stockholm. Hon har tidigare arbetat med Bollinger på den svenska marknaden men arbetar sedan flera år som Senior Brand Manager på företaget Altia och har varit drivande i framtagandet av Grönstedts Champagne.

- På Altia fick jag möjligheten att skapa en champagne under det anrika varumärket Grönstedts. Arbetet har pågått sedan 2013 för att hitta vad vi sökte och vi är mycket stolta över resultatet. Grönstedts Champagne är en torr och finstämd champagne med en frisk karaktär av persika, citrus och mineral, säger Carin Widoff.

Vadstena GK förärades i april med en ny restaurang, Gastro 19. Bakom satsningen står restauratören Katarina Westlund som har jobbat i restaurangbranschen sedan hon var 14 år och har de senaste 15 åren varit kocklärare på Dackeskolan i Mjölby. Hon har fått stor uppmärksamhet för sitt arbete på Dackeskolan och har coachat gymnasieeleverna till att vinna så mycket som sju SM-guld i kockkunskap.

Gastro 19 har dessutom ett mycket starkt kort i köket genom Mia Bremer, fd elev på Dackeskolan som har vunnit SM-guld för gymnasieelever, tagit andraplatsen i Nordiska mästerskapet och vunnit Hottest Chef 2008. Både Mia och Katarina har jobbat hos den kända svenska kocken Karin Fransson i flera år och 2013 fick Katarina ta emot Karin Franssons mentorspris från föreningen Årets kock.

- Katarina har verkligen höjt matupplevelsen på Vadstena GK till en ny nivå. Det känns väldigt roligt att Grönstedts Champagne kan erbjudas både golfare och andra som besöker Gastro 19 för en god mat- och dryckesupplevelse, säger Carin Widoff.

Grönstedts Champagne består av de klassiska druvorna pinot meunier, chardonnay och pinot noir. Den har lagrats minst 24 månader på jästfällningen och resultatet är en torr champagne med en välbalanserad fruktighet från solmogna äpplen och exotiska frukter. Doften är frisk med citrustoner, persika och mineral.

Grönstedts Champagne finns i Systembolagets beställningssortiment och beställs enkelt på www.systembolaget.se. En flaska à 75 cl kostar 271 kr ochhar artikelnr 77155.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Altia Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Altia Plc i Finland. Altia Plc är ett företag som producerar, distribuerar, marknadsför och säljer alkoholhaltiga drycker i Norden och de baltiska länderna. Altia Plc:s egna varumärken inkluderar bl.a. Blossa, Grönstedts, Koskenkorva, O.P. Anderson, Explorer och Chill Out. Företaget representerar också andra internationella kvalitetsvarumärken från hela världen.  www.altiacorporation.com

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden