Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Roots by Drostdy-Hof – ett nytt rättvisemärkt, hållbart vinvarumärke

Sydafrikanska Drostdy-Hof presenterar nu det Fairtrade-certifierade varumärket Roots för den svenska marknaden. Först ut är två läckra årgångsviner från 2019: en härligt fräsch Chardonnay samt en mjukt fruktig Shiraz Merlot.

Drostdy-Hof är ett välkänt varumärke för de svenska vinkonsumenterna. Nu lanserar producenten en helt ny, spännande serie – det Fairtrade-klassade varumärket Roots. Vinframställning på ett miljömässigt hållbart sätt samt goda arbetsförhållanden har länge varit en del av hjärtat i Drostdy-Hof. Med Roots stärks nu det etiska arbetet ytterligare och blir samtidigt tydligare för kunden.

– Svenska konsumenter är medvetna och kraven på att producenterna tar både ett socialt och miljömässigt ansvar ökar alltmer. Med Roots blir det enklare för kunderna att välja rätt bland det enorma, och ibland förvirrande, utbudet av olika certifieringar och produkter på hyllorna, säger Carl-Johan Medin, Senior Brand Manager för Drostdy-Hof.

Ett Fairtrade-certifierat vin säkerställer goda arbetsförhållanden där de anställdas rättigheter tillvaratas och druvorna odlas i enlighet med miljömässigt hållbara metoder.

– Roots innebär en betydande förbättring av löner, arbetsvillkor och de anställdas levnadsförhållanden. Bland annat betalar vi högre löner än branschgenomsnittet och satsar på utbildning och utveckling som främjar arbetarnas karriärutveckling, förklarar Liezl Dippenaar, internationell talesman för Drostdy-Hof.

Vinerna från Roots är tappade på klimatsmarta lättviktsflaskor i glas. Dessa är skonsammare för miljön samtidigt som de har kvar de tyngre flaskornas fördelar. Det tunna glaset påverkar varken dryckens kvalitet, smak eller lagringsmöjlighet och är dessutom enklare för kunden att hantera.

Drostdy-Hof grundades 1804 och är ett av Sydafrikas mest kända och uppskattade vinvarumärken. Egendomen ligger i Tulbagh Valley, ett vackert område omgärdat av berg på tre sidor och med flera av landets mest välkända vingårdar. I dag är Drostdy-Hof en del av Distell Group, ett av världens ledande företag inom vin- och spritbranschen, med huvudkontor i Stellenbosch, Sydafrika.

Roots Shiraz Merlot är ett mjukt, fruktigt rödvin med toner av röda frukter, örter och lakrits. Doften är bärig, fruktig med ett drag av jordgubbar, hallon samt lakrits. Det passar perfekt till kött- och kycklingrätter. Priset är 79 kronor för 750 ml.

Roots Chardonnay har en härligt fruktig smak med inslag av päron, citrus, äpple och persika. Doften är fräsch och ungdomlig med generösa fruktiga inslag av mogen citrus, päron och persika. Priset är 85 kronor för 750 ml.

För mer information, vänligen kontakta:
Carl-Johan Medin, Senior Brand Manager
carl-johan.medin@altiacorporation.com
+46 708 23 56 66

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden