Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Drostdy Hof vill ge en kvinnlig talang en kickstart i karriären.

Det populära vinmärket Drostdy Hof samarbetar med organisationen Pinotage Youth Development Academy (PYDA) i Stellenbosch i Sydafrika, vilket är en oberoende organisation med syfte att hjälpa missgynnade skolelever genom att förbereda dem för en karriär inom vin- och turistsektorn samt närliggande branscher. Organisationen erbjuder ett holistiskt, årslångt utbildningsprogram med tekniska och praktiska delmoment samt stark betoning på personlig utveckling.

Drostdy Hof vill bidra till en riktigt bra start på vinkarriären för en kvinnlig elev med rätt talang och har därför valt att finansiera 50 elevers studieplatser på grundkursen inom vinkunskap under 2019. Därutöver kommer företaget – tillsammans med PYDA – att handplocka en särskilt talangfull kvinnlig elev bland deltagarna. Personen kommer att väljas baserat på begåvning, akademisk excellens och personliga egenskaper, och får chans att under ett års praktik lära sig olika aspekter av vinbranschen och företagande, från produktion och planering till marknadsföring och försäljning. Praktiken innefattar också fyra veckors vistelse i Sverige, som är en huvudmarknad för Drostdy Hof.

Under 2020 kommer PYDA-avgångseleven att praktisera hos Drostdy Hofs moderbolag Distell Group, som är Sydafrikas största vinaktör och exporterar till hela världen. Ett antal chefer och ledande personer kommer att agera mentor åt eleven, däribland Bridgitte Backman som är Distells chef för företags- och regleringsfrågor.

Så här säger den internationella marknadschefen för Distell, Tamsyn Parkins, som utformade programmet som en del av Drostdy Hofs breda arbete med socialt ansvar och miljöfrågor:

- PYDA uppvisar mycket goda meriter, och vi är övertygade om att det är rätt partner för oss när vi vill bidra till att kickstarta karriären för en talangfull ung kvinna.

PYDA, som riktar sig till personer mellan 18 och 25 år och har funnits sedan 2012, stöds av både välgörenhetsorganisationer och en rad lokala och internationella finansiärer från privat sektor. Organisationen strukturerar kurserna utifrån vin- och turistsektorns behov, och hittills har över 90 % av de utexaminerade eleverna fått jobb inom sex månader efter avslutad utbildning.

Som del av utbildningen förväntas eleverna ta certifikat för nivå 1 av de internationellt erkända WSET-utbildningarna (Wine and Spirit Education Trust). Elever som väljer vin som huvudämne under året, har också möjlighet att gå vidare till WSET-nivå 2.

PYDA:s VD Nikki Munro säger:

- Meningsfullt arbete i relevanta branscher för våra avgångselever är det primära syftet med vårt program. Därför känns det väldigt roligt att kunna erbjuda den här möjligheten. Det är en utomordentlig utbildningschans för rätt person. Hittills har 200 elever examinerats hos oss. Med tanke på deras kapacitet och skicklighet räknar vi med att det blir en tuff uppgift att utse den bäst lämpade personen.

Drostdy Hof har nyligen förbundit sig till att ”arbeta för hållbarhet” (Working Towards Sustainability) och Tamsyn Parkins berättar:

- Branschens riktlinjer för att främja socialt ansvar och hållbarhet betraktar vi som en startpunkt för vårt förbättringsarbete. Vi har inte råd att luta oss tillbaka och vänta. Vi måste fortsätta att hitta nya sätt att förbättra oss inom hållbarhet och socialt ansvar. Det förväntar vi av oss själva, och det ska också vinälskare kunna förvänta sig av oss.

Här kan du läsa mer om Drostdy Hofs hållbarhetsarbete.

För mer information, vänligen kontakta:

Caroline Bengtsson, Senior Brand Manager för Drostdy Hof
caroline.bengtsson@altiagroup.com


Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden