Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

PRIMA Julsnaps 2012

Den traditionsenliga julsnapsen får i år ett nytt varumärkesnamn – PRIMA Svensk Aquavit och Brännvin. PRIMA Julsnaps 2012 är den 19:e i raden av limiterade julsnapsar och inspirationen till årets smak är hämtad från Selma Lagerlöf och hennes magnifika äppelträdgård på Mårbacka. Kryddmästare Jonas Odland har låtit årets julsnaps få en riklig smak av äpplen med ett sting av julig kanel. Resultatet är en snaps som är fruktig i karaktären med en rökig eftersmak.

Selma Lagerlöf är en av Sveriges främsta författare genom tiderna och har vunnit stort internationellt erkännande. Hennes hem Mårbacka utanför Sunne i Värmland spelade en central roll i livet och författarskapet.

- Selma Lagerlöf älskade sitt Mårbacka och hon var mycket intresserad av vad som odlades och tillagades på gården. Mårbacka var ett hem där naturens smaker hade en given plats. Hon var också en person som tyckte om att resa och upptäcka nya kulturer och dess mat. Den stora betydelsen som smaker och måltider hade i Selma Lagerlöfs liv tog sig ofta uttryck i hennes författarskap, säger Marina Andersson, verksamhetschef på Mårbacka.

Årets julsnaps är liksom de senaste 19 åren skapad av kryddmästare Jonas Odland som låtit Mårbackas äppelträdgård och Selmas resor sätta prägel på årets kryddning.

- PRIMA Julsnaps 2012 är fruktig och har en tydlig äppelkaraktär, ett sting av kanel och en lite rökig eftersmak. Det är en snaps med tydlig julprofil där receptet med sin äppelsmak är blandat med inspiration från Mårbackas stora äppelträdgård. Selma Lagerlöfs intresse för resor och utländska influenser inspirerade mig att plocka in kanel i smaken. I botten har jag utgått från en klassisk akvavitkryddning med kummin, fänkål och korianderfrö, säger kryddmästare Jonas Odland.

Snaps är den traditionsenliga svenska måltidsdrycken till jul och en smakförhöjare till de olika rätterna på julbordet. Utgångspunkten i kryddmästare Jonas Odlands arbete har varit att skapa en snaps med tydlig karaktär som är inbjudande och som passar till hela julbordet med dess olika smaker.

- Kombinationen av fruktighet med en rökig eftersmak gör att PRIMA Julsnaps 2012 blir en fantastisk smakkombination till de flesta rätterna på julbordet. Fruktigheten i äppelsmaken balanserar fint till julskinkan och andra salta smaker så som leverpastej och grönmögelost. De rökiga tonerna passar utmärkt till de rökta rätterna, testa till exempel gärna julsnapsen till rökt korv. Slutligen framträder de klassiska akvavitkryddorna kummin och fänkål som allra bäst till sillen, säger kryddmästare Jonas Odland.

PRIMA Julsnaps 2012 produceras i en begränsad upplaga och finns att förboka på bokajulsnaps.nu från och med den 4 september samt till försäljning från och med 1 oktober i

Systembolagets beställningssortiment. En flaska om 500 ml kostar 204 kr och artikelnumret är 86710-02.

För mer information om PRIMA besök www.primasnaps.se eller vänligen kontakta:
Anna Brynge, Altia Sweden AB, tel: 0703-05 85 40, e-post: anna.brynge@altiacorporation.com

Jonas Odland, Altia Sweden AB, e-post: jonas.odland@altiacorporation.com

My Morinder, Jung, tel: 0704-98 14 62 , e-post: my.morinder@jungrelations.com

Mandelrostad strömming med Ingrid Marie äpplevinegrette, gräddfil och honung - 4 pers

Recept av Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus
400 g strömmingsfilé

1 dl mandelmjöl/finmald mandel

1 dl smör och rapsolja

Salt

Nymald vitpeppar

 

Vinegrette:

1 Ingrid Marieäpple

1/5 fänkål

1 liten citron

Kanelstång

1 msk honung, flytande acacia

1/2 dl mandelolja

1/2 dl rapsolja

Ämnen

Kategorier


Altia Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Altia Plc i Finland. Altia Plc är ett företag som producerar, distribuerar, marknadsför och säljer alkoholhaltiga drycker i Norden och de baltiska länderna. Altia Plc:s egna varumärken inkluderar bl.a. Blossa, Grönstedts, Koskenkorva, O.P. Anderson, Explorer och Chill Out. Företaget representerar också andra internationella kvalitetsvarumärken från hela världen.  www.altiacorporation.com

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact
Elin Nävemark

Elin Nävemark

Presskontakt Marketing Coordinator Wine Sweden +46761188969

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden